Kezdőlap » Ünnepek » Hogyan díszítsük fel a lakást karácsonyra?

Hogyan díszítsük fel a lakást karácsonyra?

Épp itt az ideje a karácsonyi készülődésnek, elő kell venni a tavalyi díszeket és be kell szerezni néhány újat, illetve készíteni kell néhány egyedi, saját dekorációt.

Mivel is kezdjük a dekorálást?

Először is egy nagytakarítással kell elkezdeni, portörlés, porszívózás, felmosás, ablakpucolás. Ha mindezzel megvagyunk, akkor jöhet a jó része a díszítésnek. Először is szedjük ki az összes díszt egy helyre, hogy lássuk miből is dolgozzunk.

Kezdjük először is a díszítést az ablakokkal és a tükrökkel. A boltokban újra kapni a design-es, öntapadós ablakdíszeket, mint például a csillámló hópelyheket. Ha van ilyenünk vagy vásárolunk ilyet, akkor csak néhányat kell egy ablak vagy tükör sarkára helyezni, mely máris ünnepi, téli hangulatot varázsol. Ezek után jöhet az ablakpárkányra való, sokak által kedvelt piramiségők.

Aztán jöhetnek a polcokra, bútorokra a karácsonyi gyertyák, karácsonyi mécsesek kihelyezése. Aztán ne feledkezzünk el a karácsonyi ajtódíszünkről se, azzal nincs is semmi dolgunk, ha készen vettük, de ha magunk díszítjük, készítjük minden évben, akkor érdemes mindig alakítani rajta valamennyit. Ne csak a kinti részére tegyünk ajtódíszt, hiszen bent is nap, mint nap elmegyünk az ajtónk előtt, így gyönyörködhetünk benne.

Ezután jöhet az asztal feldíszítése, először is jöhet a karácsonyi terítőnk és az asztalfutónk az asztalra, aztán jöhet rá az új gyújtatlan gyertyás adventi koszorú és néhány mécses tartó.

Ha kész a díszítés este begyújthatjuk a mécseseket, felkapcsolhatjuk a karácsonyi világító dolgainkat, és a párologtatóba karácsonyi illatot csepegtetve nagy örömmel és ünnepi hangulattal gyönyörködhetünk a karácsonyi lakásunkban.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készülnek az amerikaiak a karácsonyra?

A karácsony ünnepének a világ minden pontján élő ember számára ugyanaz az üzenete, mindenki a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük