Kezdőlap » Karácsony » Hogyan díszítsük fel az otthonunkat Karácsonykor?

Hogyan díszítsük fel az otthonunkat Karácsonykor?

Mivel a Karácsony rohamléptekben közeledik, egyre gyakrabban gondolunk az ünnepi készülődésre is. Ilyenkor már fejben összeállítjuk a menüt, eldöntjük, hogy Jézuska mit hoz, s figyelünk az egyéb teendőinkre is, tehát koordináljuk az előkészületeket.
A karácsonyi készülődést mindenki máshogy éli meg, de bizonyára sokan ünnepi díszbe öltöztetik az egész otthonukat.
A lakásokban leginkább a nyílászárókat tudjuk feldíszíteni. Kertes házakban már nagyobb teret kapunk, mivel ott a kerti dekoráció is adott.
Az ablakok két felső sarkához rögzítünk egy piros selyemszalagot, s erre különböző díszeket akasztunk. A szalagot feltűzhetjük rajzszeggel is. Ha ragasztószalagot használunk, akkor arra vigyázni kell, hogy az erős legyen.

A szalagot nem szabad feszesen rögzíteni, kell, hogy legyen egy kis esése, kis lazasága, különben a díszek súlya miatt megfeszülne. A feldíszített ablak kintről benézve is pompás látványt nyújt. Nem beszélve arról, hogy egy fagyos, havas napon milyen jó rajta keresztül szemlélni a világot.
Az ajtók fölé fenyő girlandot teszünk. Ezt kis szeggel láthatatlan módon megoldhatjuk. Nem kell túl sok szeg, mert a fenyő ágait rátekerjük a szegre, így biztos a rögzítés, nem fog leesni. Arra törekedjünk, hogy egy-egy felületen hasonló színek legyenek, a legszebb, ha ugyanazon színek különböző árnyalatait használjuk. Akaszthatunk rá gömbdíszeket, mini hóembereket, csillagokat, a végén pedig a világítással zárjuk. Az égősort a girland „mögött” kell vezetni, s néhány ágat érdemes rátekerni, így még biztosabb a rögzítés. Viszont a nyílászárók díszítésénél ne jusson eszünkbe gyertyát vagy csillagszórót tenni a díszek közé! Ez tűzveszélyes lenne.
Ezeket a dekorációkat már december elején nyugodtan megcsinálhatjuk, s gyermekeinket is megnyugtatja egy kicsit az a tudat, hogy visszavonhatatlanul közeledik a Karácsony, s főleg az ajándékosztás. Ők inkább az utóbbit várják!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készítsünk karácsonyi párnát?

Nehéz kényelmes párnát találni üzletekben. Többnyire jól néznek ki, ezzel nincs is baj, viszont fél …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük