Kezdőlap » Lakberendezés » Hogyan díszítsük falainkat?

Hogyan díszítsük falainkat?

Otthonunk szebbé és hangulatosabbá tételének számos módja van, azonban a leghelytakarékosabb és a legpraktikusabb megoldás, ha a falainkat használjuk erre a célra.

Alapjában véve az első gondolat, ami eszünkbe jut a festés vagy tapétázás. Mindkét megoldással és egy megfelelő mesteremberrel fantasztikus eredményeket érhetünk el. A színek és tapéták palettáján már szinte minden megtalálható a vad mintáktól kezdve a romantikus árnyalatokon át minden. A festéssel is elérhetünk a tapétázáshoz hasonló eredményeket: egy festő-mázoló munkás különleges mintákat, ,,foltos” falakat, árnyalatokból álló gyönyörű mintákat pingálhat a falunkra. A tapétázásban talán még nagyobb a választék, hiszen itt már a dimenziók is segítenek nekünk: lehet a tapétánk ,,dudoros”, fűrészporos és a többi.

Ha egy kis különlegességet szeretnénk csempészni egy-egy szobába vásároljunk a mostanság nagy népszerűségnek örvendő falmatricákból. Ezek olyanok, mint az óriásira nyomtatott fotók, szinte már bármilyen mintát beszerezhetünk és ezeket mi magunk is könnyen a helyükre illeszthetjük. Egyéni kérésre is lehet készíttetni saját képekből ilyen posztereket. Ezeknek az ára igen borsos, de a végeredmény kárpótolhat minket.

Falunk ékes díszei lehetnek bizonyos bekeretezett fotók vagy festmények is. Sokaknak már eszébe sem jut egy szép festményt kihelyezni, legyen az híres vagy név nélküli. Ez pedig nagy kár, hiszen a méretet és a mintát mi magunk választhatjuk meg, a keret megfelelő megválasztásával pedig még inkább kiemelkedővé tehetjük lakásunk eme díszét.

Ha gyermek van a családban, akkor megfelelő falidísz lehet például gyermekünk egyik rajzának, munkájának a bekeretezése is. Kedves, mutatós és családias ez a megoldás.

Nem elhanyagolható szempont, hogy ezeket a díszeket a hangulatfokozás mellett takarásra is használhatjuk: ha van egy csúnya folt a falon, vagy egy eltakarni való szögnyom, akkor nyugodtan tegyük efelé a bekeretezett festményünket vagy rajzunkat, máris meg van oldva ideiglenesen a probléma.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Skandináv stílus a lakásokban

Az ember stílusa rövid időn belül tud változni, ezzel együtt ízlésvilága, szokásai is. A lakberendezés …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük