Kezdőlap » Ünnepek » Hogyan díszíthetjük lakásunkat húsvétra?

Hogyan díszíthetjük lakásunkat húsvétra?

Húsvét ünnepén nem csak a finom ételek lehetnek az asztal, a lakás díszei, hanem egyszerű ötletekkel mi magunk is egyedi hangulatúvá varázsolhatjuk az ünnepet.

Pöttyös tojás-lufik: egyszerű tojás alakú lufikat felfújt állapotában apró pötty mintájú matricákkal, vagy egyéb, állatok figurájával díszíthetünk. Meglepően egyszerű és gyors lakás,- illetve kerti díszt kaphatunk.

Csatos üvegbe zárt tojások:

1. tipp – ehhez szükség van több zacskó színes tojáscukorra, amelyet szín szerint szétválasztunk, majd óvatosan belehelyezzük az üvegbe ferdén ,csíkos sávba helyezve bele a cukorkákat. Az üveg tetején a zárócsatolást színes selyemszalaggal díszítsük.
2. Amennyiben van kéznél zöld színű ömlesztett lapos cukorkánk, ez ideális alap a „fű” elkészítéséhez, vastagon rakjuk bele az üvegbe, majd erre feltűnőbb színű ( piros, rózsaszín, világoskék, sárga), és különböző méretű cukorkákat helyezzünk, mintegy kavicsokként, és mehet bele egy csoki, vagy plüss bárányka. Szaténszalaggal díszítsük az üveg szélét.
3. Krepp-papírt vékony csíkokra vágunk, ezzel béleljük ki az üveget, szép magasan, majd apró csokitojásokat, vagy tojáscukorkát rakjunk bele, és egy csoki vagy plüss nyuszit. Selyemszalaggal díszítsük.

Répák: ehhez áttetsző nyomózsákot használunk, és lehetőleg narancsszínű cukorkákat, vagy gyöngyöket. A nyomózsákot megtöltjük a cukorkával/gyöngyökkel, és az egészet színes szalaggal lezárjuk. Ünnepi asztaldísznek kiváló

Ha van maradék fonalunk, egyszerű müzlis tálkákat tekerjünk körbe, ami így meleg és bolyhossá válik, ebbe színes csokitojásokat, vagy festett tojásokat tehetünk. Az elején nem árt kicsit leragasztani a fonalat, hogy ne csússzon szét.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ünnep: Május 1

Sokan talán nem is tudják, miért is munkaszüneti nap, és miért is ünnepeljük május 1-ét. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük