Kezdőlap » Házfelújítás » Hogyan dekoráljunk viccesen kerítésfalat?

Hogyan dekoráljunk viccesen kerítésfalat?

A graffitik készítése a street art kategóriába tartozik, és általában sajnos olyan helyeken díszlenek, amiket nem lenne szabad összefirkálni. Kiélhetjük viszont magunkat, ha olyan kertünk van, amit régi, kicsit talán omladozó falazott kerítés határol.
Még ki is használhatjuk ezt a tulajdonságot, mármint, hogy régi és javításra szoruló, mert néhány megfelelő dekorációval a szándékosság hatását kelthetjük. Ott van erre a célra például a mohagraffiti, amivel nem csak mintákat hozhatunk létre, hanem eltüntethetjük a repedéseket, hiányzó téglákat, kisebb omladozó részeket.
A másik lehetőség pedig a képen is látható vicces rajz és frizura elkészítése. Ha a falon már eleve előtörtek a növények, akkor ezeket nem feltétlen kell eltüntetni, különösen, ha a gyökereik annyira mélyre hatoltak a repedésekben, hogy már nem egyszerű kihúzni őket. Idővel persze a fal tönkre fog menni alatta, de időt nyerhetünk, amíg a fal újjáépítésére szánt összeget megtakarítjuk, és addig is nagyon jól néz ki.
A növényzetet tehát kurtítsuk meg, nyírjuk haj, szakáll alakúra, alá pedig festékszóróval készítsünk arcképeket. A fal gondozása ekkor is munkával jár persze, a növényzetet folyamatosan karban kell tartani, hogy a képet ne takarja el, és az összhatást se rontsa el nem kívánt növekedésével.
A kép kiegészíthető mohagraffitivel is, például ruhát, hátteret, a szereplők szemét színezhetjük így zöldre. Túlzásba ne vigyük, mert a hangsúly inkább a festésen, az arcon kell hogy legyen, ha a zöld kerül túl hangsúlyos helyzetbe, akkor a kerítés bele fog veszni a fű és a fák zöldjébe, a kontraszt túl kevés lesz.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan ellenőrizzük a kiadásokat?

A felújítás költségei ritkán állnak meg hat számjegynél, ahhoz már igazán nagyon ügyes spórolónak kell …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük