Kezdőlap » Szilveszter » Hogyan dekoráljunk szilveszterkor?

Hogyan dekoráljunk szilveszterkor?

Még ugye igencsak ráérünk a szilveszteri díszeken gondolkozni, azonban aki ráér vagy előre szeret tervezni, az már most elkezdhet azon agyalni, hogy mivel tegye hangulatossá az otthonát akár a család örömére, akár a szervezendőben lévő házibulira.

A szilveszterrel kapcsolatban azért vagyunk szerencsésebbek, mint karácsonykor, mert nincsenek megkötve a színek, amiket használhatunk. Karácsony ünnepén illik azért valamilyen sémát követni, megvannak a bevált színek, mint az arany, zöld, piros, ezüst stb. Azonban szilveszterkor talán az a jobb, ha igazi szivárvány díszekben pompázik otthonunk.

Választhatunk klasszikus díszeket, de modern dekorációkat is, vegyíteni sem tilos ezeket, mindennek csak a képzelet szab határt.
Az első díszítő elemünk lehet több nagyobb és kisebb méretű lampion. Ezeket akár előbányászhatjuk szüleink, rokonaink poros tárgyai közül, de vásárolhatunk is újakat, vagy saját magunk is nekiállhatunk lampiont készíteni.
A második elem, ami szinte minden otthonban és az utcákon is szinte mindenki látható: a szerpentin. Szilveszter előtt már úton-útfélen kaphatunk, sosem hiányeszköz, nem kell takarítani utána, nincs vele vesződség. Talán a legpraktikusabb darab: magunkra is aggathatjuk, de lóghat a falról, csillárról, díszíthet növényeket, padlót, szekrényt is.
A harmadik a konfetti. Sokan bosszankodnak inkább miatta, bizonyos házibulikban tiltott eszköznek számít. Legnagyobb hátránya a szinte eltüntethetetlensége: van, hogy az ember még húsvétkor is ezt találja bútorok, szőnyegek alatt, között. Előnye, hogy olcsó, otthon is elkészíthető és igen mutatós tud lenni.
A negyedik, szintén nem egy horribilis összegű dekoráció a lufi. Számtalan színben, mintában és felirattal kapható akár már szilveszter előtt hetekkel. Vehetünk nagy tételben, vagy egyesével ilyen mutatós kis gömböket, de az biztos, hogy ezekkel nem foghatunk mellé.
Kedvelt díszítés még, hogy a lakás több pontjára évszámokat tesznek a házigazdák: a következő évet jelző számok asztalra, szekrényre, ajtóra kihelyezhetőek különböző mintában, színben és méretben.
Végül pedig, hogy a szerencsét is bevonzzuk jó, ha néhány malackát akár egy két lóherével is kihelyezzünk ide-oda. A vendégek jót mosolyognak majd, vidám és mutatós figurák, legyenek akár porcelánból, papírból vagy műanyagból.

Természetesen a jó hangulat nem a díszítésünk függvénye, de mindenféleképpen jót tehetünk az év utolsó éjszakájának, ha otthonunkat is újévi köntösbe öltöztetjük!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan szervezzünk otthon szilveszteri partit?

Röviden: vendéglista, ételek, italok – alkoholos és alkoholmentes, hangulat – zene, fények, lampionok, esetleges házirend, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük