Kezdőlap » Ünnepek » Hogyan dekoráljunk húsvétkor ?

Hogyan dekoráljunk húsvétkor ?

Minden ünnepkor a jeles alkalomhoz illő hangulatba hozzuk magunkat is. Ahhoz, hogy ezt elérjük, a környezetünket kell az ünnephez igazítani, csinosítani, dekorálni. Könnyű ezt elérni húsvétkor is, hiszen ez a tavasz eljövetelének, a tavasz köszöntésének az ünnepe. A tavasz magával hozza a színeket, virágokat, illatokat, és ennek örülünk. Húsvétra már javában nyílnak a jácintok, a nárciszok, az aranyeső, a barka. Szedjünk egy csokorral és vigyük be a lakásba, hogy illatukkal és látványukkal feldobják a belső teret is. Persze nem csak műanyag, hanem igazi tojásokat is használhatunk. Fújjuk ki a tojás belsejét, és a héját dekoráljuk. Felakasztani is könnyű a két lyukon keresztül, amin át a sárgáját/fehérjét kifújtuk.
De a kertet is megbolondíthatjuk néhány fára akasztott vidám, tarka dísszel, például felaggatott műanyag tojásokkal, szalagokkal. Ilyet a lakásban is könnyű összedobni: egy vázába tegyünk faágakat, vagy barkaágat, és arra akasszunk fel díszeket. A bejárati ajtóra is beszerezhető tavaszi hangulatú ajtódísz.
Készíthetünk fűvel bélelt kosarat, amit megtölthetünk a festett, vagy csoki tojásokkal. A füvet elkészíthetjük zöld szalvéta vagy krepp papír apró csíkokra cincálásával.
Az ügyesebb kezű, kreatív háziasszonyok mindent el tudnak készíteni otthon is, a háztartásban megtalálható alapanyagokból, de előre elkészítve minden beszerezhető a piacokon, hobbi boltokban.
A húsvéti menü mellé vegyük elő a nyuszis, csibés, tojás mintázatú szalvétákat.
A húsvéti dekoráció lényege, hogy színes legyen és vidám, hogy amikor rápillantunk, egyből jobb kedvre derüljünk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ünnep: Május 1

Sokan talán nem is tudják, miért is munkaszüneti nap, és miért is ünnepeljük május 1-ét. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük