Kezdőlap » Ünnepek » Hogyan dekoráljuk húsvétkor a tojásokat?

Hogyan dekoráljuk húsvétkor a tojásokat?

Nincsen húsvét tojásfestés, díszítés nélkül. Ha nem szeretnénk a festett színes tojásokat nagy bevásárló központból beszerezni, hanem egyedi, saját magunk által készítetteket szeretnénk az ünnepek alatt a család asztalára tenni, akkor bátran álljunk neki, több módon is elkészíthetjük otthon.
Kreatív boltokban, vagy manapság már az egyszerű közértekben is lehet vásárolni tojásfestő porokat. Ezek változatos színválasztékban áll rendelkezésünkre, a piros, kék, zöld, sárga alapszínek biztos, hogy könnyen beszerezhetők. Nem kell velük mást tennünk, mint üres edénybe a használati utasítás szerint előírt mennyiségű ecetes vízben feloldani, majd áztatni benne a főtt tojást, míg az el nem éri a kívánt színt. A tojást teljesen lepje el a színes folyadék, így nem kell közben forgatni, hogy mindenhol megfogja a festék. Célszerű még a frissen főtt, meleg tojásokat festeni, mert amíg nem hűl ki, mert addig könnyebben befogja a héját a festékanyag.
Ugyanezt a festékes módszer több módon is variálhatjuk, még kreatívabbá tehetjük. Ha a tojáshoz virágokat, fűszálat, vagy bármilyen növényt fogunk oda szorosan és erre ráhúzunk selejtes, már nem használt nejlon harisnyát (hogy odafogja a növényt szorosan a héjhoz), és így tesszük a festékes fürdőbe, akkor a festék mindenhol megfogja a tojást, csak a növény/levél helyén nem, ott világos marad, ezzel adva egyedi kinézetet a tojásnak. De akár gyertyával –a még meleg, de kézzel megfogható tojásra – mintákat rajzolhatunk szabad kézzel. A festék így a viaszrajz kivétel mindenhol megfogja a tojást, de a minta szépen kivehető lesz rajta.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Forradalom és szabadáságharc: október 23

Magyarországon október 23-án az 1956-os forradalom és szabadságharcra emlékezünk. Ezen a napon az ország minden …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük