Kezdőlap » Lakberendezés » Hogyan dekoráljuk a fürdőszobát?

Hogyan dekoráljuk a fürdőszobát?

A lakásszépítgetés, dekorálgatás sokunk egyik kedvenc foglalatossága. Elsősorban a nappali és a hálószoba, illetve ha van, akkor a gyerekszoba szokott kulcsszerepet kapni e tevékenységünk közben. Ennek ellenére a fürdőszobánkat is igencsak kicsinosíthatjuk, ha egy picit odafigyelünk rá. Lássuk, hogyan!
A fürdőszoba elsősorban egy praktikus, használati tárgyakkal berendezett helyszín. Éppen ezért inkább ezeknek a funkcióira szoktuk a hangsúlyt fektetni, mintsem a fürdő kinézetére. Azonban az sem árt, ha a lakás egyik legfontosabb helyisége is tükrözi a harmóniát és a jó ízlést.
A fürdőszobában rendkívül sok lehetőségünk van például a különböző textíliák felhasználására. Vegyük például a törülközőket, melyeket szépen összehajtogatva vagy feltekerve akár dekorációs elemként is alkalmazhatunk. Aztán ott vannak a kis szőnyegek, melyek a kádból vagy zuhanyzóból való kilépést segítik elő, vagy éppen a vécé köré teríthetők le. Ezeknek a színeivel is játszhatunk, valamint a zuhanyfüggönyével, ami lehet műanyag, vagy bármilyen vízlepergetős textília.
A tárolóhelyekre van talán a leginkább igény egy fürdőszobában, mert a sok kozmetikumnak és törülközőnek bizony kell a hely. Ezeket, ha látható helyen vannak, kis kosarakba vagy dobozkákba pakolva helyezhetjük el igazán elegánsan és tetszetősen a polcokon.
Ha kisgyermek is van a családban, választhatunk mesefigurás szőnyegeket és zuhanyfüggönyt, valamint ez esetben a biztonságra is jobban kell ügyelnünk. Kapható már rengeteg féle csúszásgátló a kádba, vagy a zuhanyzóba, amelyek szintén sokat dobhatnak a legátlagosabb fürdő kinézetén is.
Néhány növény elhelyezése is hatalmas változást idézhet elő. Mindegy, hogy vágott virágot teszünk vázába, vagy cserepeset kaspóba, még egy-egy élethű művirág is szóba jöhet, ha ízlésesen és saját magunk stílusához mérten illesztjük be a többi dekorációs elem közé.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Dekorálj aluminium fóliával

Mindannyian találkoztunk már azzal a problémával, hogy szerettük volna feldobni a lakás egyes részein üresen …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük