Kezdőlap » Karácsony » Hogyan csomagoljuk az ajándékokat?

Hogyan csomagoljuk az ajándékokat?

Az hogy mit ajándékozunk karácsonykor, természetesen nagyon fontos, azonban az, hogyan, milyen gondosan van becsomagolva talán még fontosabb.
Persze a legegyszerűbb megoldás, ha olyan terméket vásárolunk a boltban, ami már eleve be van csomagolva, de ez nem olyan személyes, és nem is ötletes. Hogyha nem vesszük a fáradtságot arra, hogy becsomagoljuk a szeretteink ajándékát, az rosszul eshet nekik, és illetlenség is egyben. Azonban ha rávesszük magunkat arra, hogy becsomagoljuk szépen a vásárolt ajándékot, akkor válasszunk olyan csomagolópapírt, amely újrahasznosított papírból készült, hogy ezzel is védjük a környezetet. Persze alkothatunk kissé kreatívabb csomagolást is, hogyha magát az ajándékot tesszük a csomagolás részévé. Például ha vásárolunk valakinek egy sálat, vagy kendőt, abba belecsomagolhatjuk a többi ajándékot, és szépen átköthetjük egy szalaggal. Ezen felül készíthetünk mi magunk is textilből karácsonyi csomagolást, amit akár csomagolóként, akár ajándéktasakként nyújthatunk át benne az ajándékkal.
Ugyancsak jó ötlet a díszdobozos csomagolás, melyet később –attól függ, hogy milyen méretű- az illető még fel is tud használni a dolgainak a tárolására. A textíliából készült csomagolást készíthetjük akár régről megmaradt anyagokból is, például nagyon stílusosan néz ki egy selyemfüggöny csomagolás is.
A régi, akár tavalyi csomagolópapírokat felhasználhatjuk idén is, akár a mostani ajándékok becsomagolására, akár pedig arra, hogy üdvözlőkártyákat, dekorációt készítsünk belőlük.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen süteményt süssünk karácsonykor?

A karácsonyi forgatagban szinte soha nem jut idő semmire sem. Ezt néhány okos ötlettel áthidalhatjuk, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük