Kezdőlap » Fitnesz » Hogyan csökkentsük a zsírmennyiségünket?

Hogyan csökkentsük a zsírmennyiségünket?

Rendszeres aerob edzéssel tudjuk fokozni testünk zsírégető képességét. Itt fontos megemlíteni, hogy a zsírégetés nemcsak az edzés időtartamára korlátozódik, hanem a nap további szakaszában is fennállhat. Hosszútávon az anyagcserénkre is nagyon jó hatással lehet a rendszeres edzés. Ezért sem szabad csak néhány hónapnyi edzéssel tervezni, érdemes egy életen át sportolni. Napi fél óra is elegendő lehet, hogy szinten tartsuk magunkat.
Minél edzettebbek vagyunk aerob módon, annál könnyebben tudunk zsírt lebontani bármilyen intenzitással. Az izmainkat tudjuk edzeni. Az állóképességünk is fejleszthető. Ha a súlyzózás mellett végzünk aerob edzést is, azzal alacsonyabb tesztsír szintet és szálkásabb testet érhetünk el.

Mennyi aerobra van szükség? Húsz-harminc perc is elegendő, hogy kialakítsuk erőnlétünket és csökkentsük a szívbetegségek kockázatát.

Mikor végezzük? Ha megoldható, külön napokon ajánlatos a súlyzóst végezni az aerobtól. Ha egy nap akarjuk mindkettőt letudni, akkor előbb súlyzózzunk és utána jöhet a kardió. Utóbbi esetében fontos, hogy ne nyüstöljük magunkat végkimerülésig. Harminc-negyven perc súlyzózás után álljunk neki az aerobnak.

Utolsó kérdésként felmerülhet, hogy mégis milyen aerob tevékenységet válasszunk. Ha kevés időnk van, akkor rövid, de intenzív edzést végezzünk. Ha nem akarunk légszomjtól szenvedni, akkor hosszabb ideig dolgozzunk alacsonyabb intenzitással. Gyaloglás, úszás, aerobic, kocogás. lépcsőzés és evezés mind megfelelő e célra. Az úszás ízületkímélő, ezért ha lehetőségünk van rá próbálkozzunk meg vele.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A szénhidrátok szerepe az izomépítésben

A hatásos, és gyors izomépítéshez a megfelelő edzésprogram mellett elengedhetetlen a kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozás. A …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük