Kezdőlap » Baba-mama » Hogyan csökkentsük a szülés iránti félelmünket?

Hogyan csökkentsük a szülés iránti félelmünket?

A terhesség egy csodálatos dolog, anyává válni a legszebb ajándék a világon, ám a terhesség végének közeledtével szinte minden anya elkezd félni magától a szüléstől, lehet ez első baba vagy akár harmadik. Aki az első babáját szüli ő azért fél, mert még nem tudja mi fog történni, csak hall történeteket ismerősöktől, barátnőktől vagy az édesanyjától, viszont mindenkinél más, minden szülés lefolyása, gyorsasága és menete más ha nem is nagyon tér el egymástól, de mégis más. Akinek nem az első babája ő már tudja nagyjából mi fog történni, ő viszont fájdalomtól és attól fél, hogy mi lesz ha éppen egyedül lesz otthon és mi lesz a másik kisgyermekkel, hova tudja gyorsan elhelyezni vagy kivel fog kórházba bejutni.

Érdemes megtervezni a szülést, hisz ezzel egy kicsit csökkentjük a félelmünket, ha már van gyermekünk előre beszéljük meg melyik nagyszülőhöz fog menni, hogyan juttatjuk el hozzá és kivel megyünk kórházba, mindig legyen egy szabad autó és sofőr az utolsó napokban, aki azonnal tud veled indulni a kórházba. A táskát már érdemes a hetedik hónap végén összekészíteni ez is egy fajta megnyugvást ad, hogy bármi is legyen te már készen állsz és minden ott lesz amire esetleg szükséged lesz.

Olvassunk minél többet a szülésről, ha van lehetőség rá látogassunk el a szülőszobára, ha eddig nem tettük beszélgessünk a szülésznővel és tegyük fel számára ha esetleg vannak kérdéseink. Sokkal könnyebb lesz a szülés ha lelkileg felkészülünk rá és nem pedig ott szembesülünk minden újdonsággal. Kérjük meg az apát, ha szeretnénk, hogy legyen jelen a szülésnél.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Miért olyan jó az anyatej a babának?

A szoptatás nagyon fontos a csecsemő számára. Kívülről olyan könnyűnek látszik. Ám nem is olyan …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük