Kezdőlap » Fogyókúra » Hogyan csökkenthetjük az éhséget?

Hogyan csökkenthetjük az éhséget?

A rohanó hétköznapokban általában nem figyelünk oda testünk jelzéseire. Fontos azonban, hogy különbséget tegyünk a valódi éhség, a stressz, vagy a rosszkedv miatt kialakuló éhség, az étvágy, illetve a különböző tápanyagok hiánya miatti éhség között. Minél jobban megtanuljuk felismerni, és pontosan azonosítani agyunk jelzéseit, annál egyszerűbb a helyes módszer kiválasztása az éhség csillapítására.

Az ételreklámok, illetve a különböző finomságok látványa is egyfajta éhséget válhat ki: ilyenkor “csak a szemünk kívánja” az ételt. A legjobb, amit tehetünk, hogy uralkodunk magunkon, vagy csak néhány falatot eszünk a megkívánt ételből.
A stressz, a rossz hangulat, vagy az unalom miatt kialakuló éhséget könnyen elűzhetjük: bármilyen kikapcsoló, pihentető tevékenység, vagy akár a testmozgás is alkalmas arra, hogy megszüntesse a kiváltó okot. A sporttevékenység során – a csokoládéfogyasztáshoz hasonlóan – agyunk endorfint, boldogsághormonokat termel.

Ha nem vagyunk biztosak benne, hogy az éhséget bizonyos tápanyagok hiánya okozza, vagy egyszerűen csak szívesen megennénk egy tábla csokoládét: válasszuk inkább az egészséges alternatívát. A csokoládé helyett például néhány szem mandula, vagy egyéb olajos mag tökéletesen megfelel az éhség csillapítására, és a szervezetünkből esetlegesen hiányzó vitaminokat, és ásványi anyagokat is pótolja. Gyakran elegendő az is, ha megiszunk egy pohár vizet. Előfordul, hogy éhséget érzünk, amikor valójában szomjasak vagyunk. Az éhség csillapítására a gyümölcsök, zöldségek is kalóriaszegény, vitamindús alternatívát jelenthetnek: magas rosttartalmuk miatt hosszan tartó jóllakottságérzetet váltanak ki.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az olasz nők alakjának titka

A legtöbb nőt nem hagyja hidegen az alakformálás témaköre. Az olaszországi hölgyek nőiesen karcsú vonalait …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük