Kezdőlap » Növények » Hogyan csíráztassunk?

Hogyan csíráztassunk?

Csíráztatni azért érdemes, mert rendkívül jótékony hatással vannak szervezetünkre, mivel a csírák, nagyon sok ásványi anyagot, és vitamint tartalmaznak.
Ha előkészítettük a csíráztatásra váró magokat, ( a törött szemeket vegyük ki ) akkor alaposan mossuk át őket, akár egy szűrővel, ami majd megkönnyíti a dolgunkat! Ezután töltsünk meg egy edényt, enyhén langyos vízzel úgy, hogy legalább kétszer annyi legyen a víz, mint a mag. A csomagoláson megnézhetjük, hogy mennyi ideig ajánlatos őket áztatni. Van amit elég csak 4 óráig áztatni, de van amit, 12, 24 órán keresztül is kell, ezért inkább nézzünk utána, mint hogy egyéni döntést hoznánk!

Ha tudjuk, inkább 30 fok körüli helységben tároljuk ez idő alatt, de ha nem tudjuk, akkor jó neki a szobahőmérséklet is, de akkor lehetséges, hogy kicsit tovább kell majd áztatnunk! Ha csíráinkat kiáztattuk, és eléggé megduzzadtak, akkor ismét öblítsük át őket. Ha tudjuk, sötétebb helyen tartsuk a kelleténél, szellős helyen, így gyorsabban fognak majd növekedni. Pár nap után már észrevehető a növekedés, és láthatóan beindul a csírázás, úgy hogy, ilyenkor már nyugodtan eltávolíthatjuk a levált héjakat, és szűrőn keresztül alaposan átmoshatjuk.

Ezután nyugodtan rakhatjuk már világosabb helyre is. Ha a csírák készen vannak, leszedhetjük a levált maghéjakat, és fogyaszthatjuk is frissen, vagy tárolhatjuk üvegben is, mert a hűtőben sokáig elállnak! Fontos, hogy ha legközelebb is szeretnénk csíráztatni, akkor mindenképp mossuk el alaposan, az előtte már csíráztatásra használt edényünket!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Kígyógyökér (Poloskafű)

Kígyógyökér csomós gyökerét megfőzték vízben és ezt itták torokfájás, ízületi gyulladás és fáradtság ellen. Nevét …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük