Kezdőlap » Baba-mama » Hogyan csillapítsuk gyermekünk fájdalmát, ha jön a foga?

Hogyan csillapítsuk gyermekünk fájdalmát, ha jön a foga?

Ha babánk foga elkezd jönni, akkor kicsikénk nyűgösebb, hisztisebb lesz. Könnyen segíthetünk gyermekünkön, hogy ne fájjon a fogzás és végre átaludja az éjszakát.

Akkor tehát mivel segítsünk a babánkon? Több anyuka a kifli csücskét ajánlja a fogzás idejére, hiszen a baba sokáig majszolgatja, de akár a hideg alma vagy répaszeletek is segítenek csemeténknek.
A boltokban egyre többféle hűthető rágókákát találunk, amelyek a hidegsége miatt csökkenti a fájdalmat, a rágás pedig eltereli a figyelmet a fájdalomról.
A kamillatea gyulladáscsökkentő hatású így néhány korty gyenge kamillateával is csökkenthetjük a fogzási kellemetlenséget.
De akár a gyógyszertárakban is vásárolhatunk különböző ecsetelőket, melyek fájdalomcsillapító hatásúak.
Sok anyuka a borostyánkőből fűzött láncra esküszik, mivel fájdalomcsillapító hatású.
A fagylalt is tökéletes csillapító megoldás, ha már gyermekünk akkora, hogy fogyaszthat, ilyesmit, de akkor is csak pár kanállal. Mivel a hideg fagylalt enyhíti az ínyfájdalmat és a gyulladást. Milyen kanállal etessük a babát, amikor jön a foga? Ezüstkanállal etessük, mivel az hideg és csillapítja a fájdalmat.

Tehát különböző természetes italokkal és ételekkel csillapíthatjuk gyermekünk fájdalmát. Gyümölcsökből a keményebbeket hűtsük le és vágjuk kisebb rágható falatkákra, de ugyanezt megtehetjük a keményebb zöldségekkel is. De praktikus megoldás a rágóka is, viszont annak tisztítására nagy figyelmet kell, hogy fordítsunk, naponta többször mossuk meg.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Heten mint a gonoszok – a baba hetedik hónapja

A hetedik hónap nem olyan eseménydús, mint az előzőek. Sok újat most nem fog mutatni, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük