Kezdőlap » Családi élet » Hogyan búcsúzzunk a nyártól?

Hogyan búcsúzzunk a nyártól?

Eljött, hát a nap és hétfőn kezdődik az iskola. Mint minden évben most sem múlhat el az utolsó hétvége egy fergeteges buli nélkül. Mert a nyár hamar eltelt. Szinte alig volt idő a nyári munkától nyaralni, menni. A szabadidő fergeteges eltöltéséhez pénzre van szükség. A szülők nem minden családnál tudják a kamaszkorú gyermekük kiruccanásait állni, főleg nem bulikra.

Ezért szinte egész nyáron olyan munkában vesznek részt, ami anyagilag támogatja a forró napok élményeit. Hisz hétvégeken buli van, ahol minden barát, ismerős megjelenik és a kikapcsolódást együtt élvezhetik. Szeptembertől ezek a bulik alább hagynak. Csak ünnepnapok alkalmával dobnak be egy jó ötletet és rendeznek mulatságokat.

Azokat is meghatározott ideig. Azután megint jó néhány hónapig semmi. Legfontosabb feladatuk amúgy is a tanulás lesz. Elfáradnak az iskolában az otthoni házi feladat elkészítésében és felkészülni az idegen nyelv okozta nehézségekre. Leköti minden idejüket és hétvégén inkább a pihenésnek hódolnak, mint rá vegyék magukat a hajnali kimaradásra. Ezért ez a buli igen fontos eleme a nyár búcsúztatásának. Még egyszer ki lehet maradni. Kedvesükkel megnézni a napfelkeltét és gondtalanul gyönyörködni a hajnal hozta szépségekben. Az éjszakát pedig végi táncolni, a zene ütemére csápolni a haverokkal. Minden tízen évesnek ott a helye. A nyár eltelhetett jól, rosszul. Családon belül változó. Volt, akinek bánatot hozott, ami elvette kedvét a nyaralás örömeitől. Akadt, aki végig dolgozta és előfordult olyan is, aki nyaralással tölthette. A lényeg, hogy ez a nyár is emlékezetes maradt és a befejezés annál vidámabban teljen el. Ezen az estén el kell felejteni a gondokat a szülők aggodalmait és belevetni magukat az élet örömeibe.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Válás gyermekszemmel

A válás intézménye kis hazánkban elfogadott, sőt megszokott jelenséggé vált. Évi 45 ezer regisztrált házasságkötésre …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük