Kezdőlap » Szilveszter » Hogyan búcsúztassuk az óévet szingliként, vidéken?

Hogyan búcsúztassuk az óévet szingliként, vidéken?

Szingliként különösen nehéz diónak bizonyul egy-egy ünnep megélése, főleg ha egy hosszú kapcsolat után hirtelen marad magára az ember. Főleg vidéken, falusias környezetben nehéz ezeket a nagy vízválasztónak minősülő „elsőket” átélni.
A nagyobb városokban számtalan program van, de a sötét, vidéki estéken könnyen depresszív hangulatba kerülhetünk. Gyakran nincs kedve az egyedülállónak ilyenkor kimozdulni sem az otthonából, nem inspirálják a különféle szórakozási lehetőségek.
„Majd korán lefekszem, végül is ez is csak olyan nap, mint a többi!” – gondolhatjuk, s egy könnyed mozdulattal elintézzük az egészet. Pedig nem kell, sőt, kifejezetten nem szabad így hozzáállni!
A romokba hullott önbecsülés újraépítésének lehetősége nyílhat meg egy-egy ilyen napon.
„Itt az új év, új jót hozzon, régi jótól meg ne fosszon! S ha új jót nem is hozhat, vigye el a régi rosszat!” – közhelyes sms-ben küldött kívánság, de érdemes megfogadni!
December 31. napja legyen különleges! Ha egyedül kell töltenünk, akkor is ragadjuk meg a lehetőséget, élvezzük ki minden pillanatát. Érdemes számadást készíteni, s terveket szőni a következő évre!
Készítsük el kedvenc ételünket, vegyük elő az ünnepi terítéket, s randevúzzunk önmagunkkal. hiszen bárki más nélkül tudunk élni, csak önmagunk nélkül nem.
Vegyünk egy meleg fürdőt, fogyasszuk el az ünnepi vacsorát, s vegyük számba amiért hálásak lehetünk. Írjuk össze ezeket!
Hamar ráébredünk, hogy mennyi jó van az életünkben. Ha ezzel végeztünk, írjuk össze mit szeretünk magunkban, mi az, amit értékelünk. S ezek alapján szépen fogalmazzuk meg, hogy merre tovább, hogyan , mit szeretnénk elérni, megvalósítani az új esztendőben.
Ha pedig nem akarunk egyedül koccintani, érdemes egy-egy közösségi portál, társkereső site csetoldalát meglátogatni. Meglepődve fogjuk tapasztalni, hányan mulatnak velünk virtuálisan! Legyünk nyitottak, beszélgessünk, bátran merjünk belefolyni a csevegésekbe! Ki tudja, talán ezen az úton találjuk meg az új esztendőben az Igazit.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan ünnepelik meg a fiatalok a Szilvesztert?

A Szilveszter az év utolsó napja, ekkor búcsúztatjuk el az ó évet és köszöntjük az …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük