Kezdőlap » Karrier » Hogyan bontakoztassuk ki tehetségünket

Hogyan bontakoztassuk ki tehetségünket

Munkába állás után szakképzettséghez megfelelő pozíciót szeretnének betölteni a kezdő vagy haladó szakemberek. Magas fizetést, juttatásokat várnak a cégtől, mert tehetségük ezt az irányt mutatta meg számukra. Pedig jobb lenne az alapoknál kezdeni, a legalsó lépcsőfokon és haladni felfelé.

Nem szabad elszállni ön magunk tehetségétől. Ésszerűbb a realitás talaján maradni. Mert aki túl magasra szárnyal a hirtelen jött pozíció betöltésével az nagyot zuhanhat a mélység sötét bugyrába. S, ha elkezd zuhanni nehéz a féket behúzni a gravitáció ellen cselekedni s ismét a fény felé repülni. A tehetség velünk, emberekkel születik s bennünk marad, míg utoljára lezárjuk pillánkat. Ne sietessük a felfelé haladás lehetőségét, tanuljuk meg a tiszteletet a munkánk lényegét s tudással ésszerűen haladjunk előre a lépcsőn. Van, aki a politikában, van, aki a kereskedelemben, az orvostudományban a kutatásokban leli, örömét ezt bátran kamatoztatja.

Olyan is akad számtalan részén a világnak, akiben az idegen nyelv érzéke fejlődik ki. Szerencsés embernek mondható, mert könnyedén sajátítja el, különböző országok nyelv járását s ebben viszi sikerre tudását. Szóval nem kell a fellegekben munkát keresni, nem kell egyből a vezetői székben ülni.

Tudással és tehetséggel mindenki megtalálja, a számára megfelelő szakmát s idővel mindezek összehangolásával eljut a megtervezett fizetésig és juttatásokig. Hogyan aknázzuk ki tehetségünket? Már gyermekkorunkban észlelhető, ha kimagasló teljesítményeket érünk el apró dolgokban. A szülők a tanárok összefogásával programokat szerveznek, táborokat létesítenek. Lehetőséget adnak így gyermeke fejlődésének, mint intellektuálisan, mint a gyakorlatban. Majd olyan iskolát választanak, ahol a tehetségnek nem szabnak gátat. Nem könnyű feladat, de ez az alapja a jövőben kialakult munkavállalásnak. A megfelelő pozíció betöltésének. Bízz magadban, ne add fel soha. Dolgozz és tanulj meg örülni a legkisebb dolgoknak is

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A próbaidő

Ha valaki szeretne dolgozni, és az önéletrajza is, valamint az állásinterjúja is sikeres volt és …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük