Kezdőlap » Internet » Hogyan böngésszünk biztonságosan az interneten?

Hogyan böngésszünk biztonságosan az interneten?

Az internet használata hozzátartozik mindennapjainkhoz, ám a technika fejlődésével a rossz szándékú emberek technikái is fejlődnek, ezért fontos, hogy tisztában legyünk a biztonságos internetezés szabályaival.
A legtöbben használunk közösségi oldalakat. Ezek az oldalak hasznosak lehetnek, ha szeretnénk megtalálni régi barátainkat, osztálytársainkat, azonban ha nem megfelelően használjuk őket, rengeteg bosszúságot okozhatnak. A regisztráció során ügyeljünk rá, hogy minél személytelenebb információkat adjunk meg a tartózkodási helyünket illetően. Ha például megadjuk a teljes címet, nagy valószínűséggel fogunk reklámlevelekkel teletömött postaládával találkozni, míg ha a mobilszámunkat tesszük közzé nyilvánosan, gyakran ki lehetünk téve a telemarketing szolgáltatások folyamatos hívásainak.
Minden on-line felületen (különösen az internetes vásárlásoknál, fizetésnél) használjunk különböző jelszavakat, lehetőleg olyat, amely mások által nehezen fejthető meg. Sehol, senkivel ne osszuk meg jelszavainkat! A csalók sok esetben az adott szolgáltatás, weboldal adminisztrátorainak, moderátorainak adják ki magukat, és a fiók törlésével, zárolásával fenyegetnek. Az ilyen kísérletek azonban kivétel nélkül átverések, mivel egy webhely tulajdonosának sincs szüksége a felhasználók jelszavaira. Csak olyan weblapon fizessünk kártyával, ahol érvényes biztonsági tanúsítvány található. Az ilyen oldalak címei rendszerint https://-sel kezdődnek.

Elmondhatjuk tehát, hogy néhány egyszerű szabály betartásával rengeteg mérgelődéstől kímélhetjük meg magunkat.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan találjunk az interneten külföldi levelezőtársakat?

Az internet rendkívül hasznos dolog, ha figyelünk veszélyeire akkor biztonságosan juthatunk róla információkhoz, szórakozhatunk vagy …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük