Kezdőlap » Internet » Hogyan befolyásolja a Kolibri algoritmus a weboldalakat?

Hogyan befolyásolja a Kolibri algoritmus a weboldalakat?

Azt mostanában megszokhattuk, hogy minden változik, ezt igazából nagyon a Facebookon tapasztaljuk, ám ebben az évben a google is belekezdett és idén 3 új keresőalgoritmus változás is történt, és a legnagyobb változás 1 hónappal ezelőtt következett be, amikor az korábbi algoritmust felváltotta a kolibri névre keresztelt új program. Ez igen csak megkavarta az eddigi internetet, és teljesen felborította az új kereső optimalizálási szokásokat is. Ami eddig jó volt, az most rossz lett, de lehet, hogy még jobb igazából ezt még a szakemberek is próbálják eldönteni, hogy milyen hatással volt a változás az internetmarketingre. Ami biztos, hogy a link építés folyamata változott meg nagyban.

Ami eddig működött az egyáltalán nem működik most már. Ami eddig nagyon jó volt, hogy ha létrehoztunk egy új oldalt, akkor azt első dolgunk volt beregisztrálni néhány link gyűjtő oldalra, hiszen ezeknek a látogatottságuk is nagy és a pr értékük, így várható volt, hogy majd a mi oldalunk értékét is megnövelik. Ez azonban teljesen használhatatlan taktika lett, mivel a google lepontozza azokat az oldalakat, amelyek ilyen gyűjtő oldalakon előfordulnak, hiszen már tudja, hogy ezeket nem nagy munkával tettük ki, és igazából semmi értékük sincs ezeknek az oldalaknak.

A másik fontos dolog, hogy már nem érdemes egy weboldal oldalsó részére helyezni linkeket, úgymond partnerek menüpontba, hiszen ezt link cserének fogja felfogni a Google, és ezért akár büntethet is. A legjobb megoldás az, hogy ha egy-egy pr. cikkbe tetetjük ki a linkünket, mert ilyenkor ajánlásnak fogja fel a google, és sokkal jobb értéket tud növelni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan keressünk állást az interneten?

Amint eldöntik az emberek, hogy dolgozni szeretnének bizonyos tényezők miatt, mint például a pénzhiány azonnal …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük