Kezdőlap » Házfelújítás » Hogyan bánjunk a nyersvakolattal

Hogyan bánjunk a nyersvakolattal

A nyersvakolathatás meleg, mediterrán hangulatot kölcsönöz a a falaknak. Gyors, nem kerül sokban és igazán egyszerű. Mindössze egy vödörnyi készre kevert, texturált gipszvakolatra, ecsetre és simítókanálra lesz szükségünk. A festéshez használhatunk rusztikus hatású, ” napszítta” vizes festéket, vagy már a gipszvakolatot megfesthetjük a vödörben valamilyen ragyogó színnel . Nincs szükség különösebb szakértelemre csak egy kis ecsetelés simítás és új szobát kapunk !
Gipszvakolattal borított fal festéséhez használhatunk emulziós festéket színezőanyagot vagy vizes alapú festéket A vizes alapú festék azért nagyszerű megoldás , mert könnyű felkenni a falra, és hatásában kicsit a régi meszelt falakat idézi. Ha teli színt akarunk, ecsettel 2 vagy 3 réteg emulziós festéket vigyünk a falra. vagy keverjünk színezőanyagot a bekevert gipszvakolatba.

Texturált vakolat falakhoz és mennyezethez használható gipszalapú keverék. Előre kikeverve, vödörben is megvásárolható ezt már csak ecsettel fel kell vinni a falra és kb. 8 óra alatt szárad meg vagy porból magunk is kikeverhetjük ez hosszabb száradást igényel festés előtt. Zsákos kiszerelésben olcsóbb és nagyobb felületekhez érdemesebb nagyobb mennyiséget megvenni. A keveréshez szerezzünk be egy nagy műanyag vödört ( vagy akár ládát ) . Sűrűbb és hígabb alakban is kapható , a sűrűbb keverék jobb textúrát ad. 12-24 órán át hagyjuk száradni . A falfelület élénk krétafehérre szárad, ám ha festeni kívánjuk, kezeljük le matt akrillakkal vagy speciális alapozóval , hogy ne szívja be a festéket.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan ellenőrizzük a kiadásokat?

A felújítás költségei ritkán állnak meg hat számjegynél, ahhoz már igazán nagyon ügyes spórolónak kell …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük