Kezdőlap » Divat és szépség » Hogyan ápoljuk otthon az arcunkat?

Hogyan ápoljuk otthon az arcunkat?

Otthon is sokat tehetünk azért hogy arcunk szép és ápolt legyen.
Mindenekelőtt ki kell küszöbölni a károsító tényezőket. Úgy mint a dohányzás, amely tudvalevőleg öregíti a bőrt. Az alkohol szintén káros hatással van rá.
A folyadék viszont feltölti energiával. Viszont nem mindegy milyen! A cola és a szénsavas italok savasítják a szervezetet, így ha fogyasztunk belőle a szép arcbőr elérése érdekében gondoskodjunk a közömbösítéséről is.
Legjobb és legegészségesebb a tiszta víz. Nem semmiért hallottunk nagymamától, hogy igyuk magunkat szépre. Ma már mindenki tudja, hogy napi 2,5-3 liter folyadékot kell elfogyasztanunk egészségünk megőrzéséhez. Azzal egészíteném ki, hogy egészségünk és szépségünk, fiatalságunk megőrzéséhez.
A folyadékbevitel ne egyszerre történjen, hanem a nap folyamán folyamatosan, mert a szervezet akkor tudja megfelelően hasznosítani.
A szép arcbőr megtartásához szükség van még a rendszeres ápolásra. A rendszeres tisztítás, a vitaminok, és a víz utánpótlása nélkülözhetetlen. Arcuk folyamatosan ki van téve az időjárás viszontagságainak ezért nem szabad karbantartását elhanyagolnunk.
Bőrtípusnak megfelelő krémek használata mellett sokat tehetünk az ápolt bőrért pakolásokkal.
Az uborka frissíti a bőrt és pótolja a vízhiányt. A méz, a tejszín és az élesztő antibakteriális hatásával nyugtatja és energiával tölti fel. Az alma és tojás fehérje feszessé teszi az arcunkat ha pakolás formájában használjuk. Az avokádó a benne lévő vitaminoknak és ásványi anyagoknak köszönhetően üdévé és ragyogóvá varázsolja arcbőrünket.
Ha mindezeket kiegyensúlyozott egészséges étkezéssel párosítjuk és gondoskodunk a megfelelő mennyiségű alvásról is mindent megtettünk azért hogy szép egészséges és ápolt legyen arcunk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen sminket válasszunk?

Mindig az alkalomhoz illően pingálja ki magát. Egyénit, dögöset, hogy mindenki irigyelje, amikor tekintetével végig …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük