Kezdőlap » Divat és szépség » Hogyan ápoljuk helyesen körmeinket?

Hogyan ápoljuk helyesen körmeinket?

Az alábbi leírásban megpróbálom röviden összefoglalni, hogyan tehetünk szert szemet gyönyörködtető körmökre. Kiinduló pontként vegyünk alapul natúr-azaz lakkozatlan- körmöket. Első lépésként a köröm széleitől a belső részek felé haladva reszeljük körmeinket a kívánt formára. Fontosnak tartom megemlíteni, hogy a körömágybőr feltolása vagy eltávolítása nem javasolt, mert ez a kis felhám tartja távol körmeink belső részétől a kórokozókat és gombákat.
Amennyiben mégis zavar bennünket és szeretnénk a körmök ezen részét egységesíteni, azt mindenképpen megfelelő eszközzel, a kezek alapos áztatása után tegyük. A felhám ennek hatására megpuhul megkönnyítve így a feltolást vagy eltávolítást. Ha ezzel megvagyunk a körmök egyenetlenségeit vagy felületi sérüléseit körömpolírozó használatával tüntethetjük el.

Ez a művelet egyebekben még a körmök növekedésének serkentésében is segítségünkre lesz. Ezután alaposan mossunk kezet, töröljük szárazra és hagyjuk, hogy a kezek teljesen megszáradjanak. Ha nem szeretnénk lakkozni körmeinket, akkor kenjük be a kezeinket kéz és körömápoló krémmel. Ha a körmök lakkozása mellett döntünk, hagyjuk későbbre a krém használatát, mert a lakk jó tapadásához elengedhetetlen a megfelelően zsírtalanított körömfelület.

Alapozó lakk használatával tartósabbá tehetjük a lakkozást, valamint elkerülhetjük, hogy egy intenzív színű lakk befogja a körmünket. A helyes felviteli technika is fontos szerepet játszik. A felesleges festék mennyiséget húzzuk le az ecsetről, majd a köröm közepére húzzuk meg az első csíkot, a másik kettő csík pedig értelemszerűen a két oldalra kerüljön. Ha véletlen mellé kenünk bőrünkről óvatosan körmünkkel leszedhetjük a felesleges festéket. Ezután várjunk néhány percet és ismételjük meg a műveletet. A szín két rétegben való felvitele után hagyjunk egy kis száradási időt, majd kenjük át körmeinket fedőlakkal, hogy fényt adjunk a munkánknak. Vigyázzunk rá, hogy a lakkozás ne legyen túl vastag, mert ha nem vagyunk elég óvatosak egy rétegként távozhat körmünkről a teljes lakkozás!Hagyjuk körmeinket teljesen megszáradni, kenjük be kezeinket hidratáló bőr és körömápoló kézkrémmel és már büszkélkedhetünk is csodaszép kezeinkkel. Kellemes időtöltést!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Csík bogarak

A bogarak földünk leginkább nem szeretet fajához tartoznak.Nagyon sokan félnek tőlük pedig ezeknek a kis …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük