Kezdőlap » Divat és szépség » Hogyan ápoljuk a göndör hajat?

Hogyan ápoljuk a göndör hajat?

Van, aki gyötrelemként éli meg, de annak, aki tudja helyesen kezelni áldás lehet a göndör haj. De hogyan is kell helyesen karban tartani a kunkori tincseket? A következő néhány sorban megosztom veletek azt, hogy én hogyan csinálom.Nekem is születésem óta göndör a hajam, apukám szokta mondani, hogy ő egész életemre rendesen beletette a legtartósabb dauert. Nos ez valóban így van és amíg meg nem szoktam én is nagyon szidtam, mert persze soha nem arra akart kunkorodni a bestia, amerre én szerettem volna. Mára azonban megtanultam kezelni. Lássuk csak! Amikor hajápoló készítményt választok mindig igyekszek olyat keresni, amiben van természetes olaj-jojoba vagy kókuszolaj- ...

Van, aki gyötrelemként éli meg, de annak, aki tudja helyesen kezelni áldás lehet a göndör haj. De hogyan is kell helyesen karban tartani a kunkori tincseket? A következő néhány sorban megosztom veletek azt, hogy én hogyan csinálom.

Nekem is születésem óta göndör a hajam, apukám szokta mondani, hogy ő egész életemre rendesen beletette a legtartósabb dauert. Nos ez valóban így van és amíg meg nem szoktam én is nagyon szidtam, mert persze soha nem arra akart kunkorodni a bestia, amerre én szerettem volna. Mára azonban megtanultam kezelni.
Lássuk csak!
Amikor hajápoló készítményt választok mindig igyekszek olyat keresni, amiben van természetes olaj-jojoba vagy kókuszolaj- ezek ugyanis felszívódnak a hajba és rugalmassá teszik azt, amellett nem engedik a hajvégeket kiszáradni. Minden hajmosás után vitaminos, hidratáló hatású hajbalzsammal a hajam teljes hosszát bekenem és hagyom néhány percet hatni. Leöblítem, majd óvatosan törölközőbe tekerem a hajam. Amikor egy kicsit felszívta róla a törölköző a nedvességet bekenem a végeket hajvégápoló szérummal. A hajápoló készítmények egész sorát lehet felfedezni az üzletek polcain. Érdemes minőségit választani, mert a gyengébb minőségű termék többet árthat a hajnak, mint amennyi hasznot remélnénk tőle. Szárítás: Nyári időszakban törekszek arra, hogy a hajam a szabad levegőn száradjon meg szép tincsesre. A hidegebb időszakban ezt természetesen nem merem megkockáztatni, mert könnyen megfázhat a fejem, ami akár korpásodáshoz vagy hajhulláshoz is vezethet. Ilyenkor én is hajszárítót használok, de mielőtt ezzel sokkolnám a hajszálaimat fújok rájuk hővédő spray-t, a hajtövekre meg hajtőemelő készítményt teszek és csak ezután kezdek bele a szárításba. A hajszárító diffúzoros végét használom ez nem engedi szétfújódni a tincseket. Nem túl magas hőmérsékleten megszárítom a teljes hajam. Amikor ezzel is megvagyok a teljes remekművet lefújom hajfénnyel, hogy kellőképpen kiemeljem a tincsek szépségét.
Remélem tudtam segíteni és a göndör hajú sorstársak is áldásként fogják kezelni a csodaszép fürtjeiket.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan használjuk a ricinus olajat?

Régóta ismert tény, hogy a ricinus olaj a haj növekedését segíti elő. Gyógyszertárakban is kapható, ...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.