Kezdőlap » Divat és szépség » Hogyan ápoljuk a bőrünket télen?

Hogyan ápoljuk a bőrünket télen?

Télen akár az egyébként csodásan puha, sima és ráncmentes bőr is megszenvedheti az időjárást, különös tekintettel a hidegre és a szélre. Mivel ilyenkor alacsonyabb a levegő páratartalma, a bőrfelszín és a külső hőmérséklet közötti különbség pedig nagy, a bőrünk eleve többet párologtat, a fűtött lakásban pedig a száraz levegő lehet káros. A nagyobb párologtatás miatt érdemes a szokásosnál egy kicsit többet inni. Az elegendő folyadék elfogyasztása amúgy is jót tesz a bőrünknek. A legtöbb ember a szükségesnél kevesebbet iszik. Ha napi fél liter vízzel növeljük a fogyasztásunkat, már egy-két héttel később pozitív változásokat vehetünk észre az arcbőrünkön. Tehát télen is ügyeljünk rá, hogy elegendő vizet igyunk.
A hideggel való közvetlen érintkezést krémezéssel akadályozzuk meg. Ilyenkor jól jönnek a cseppnyit zsírosabb krémek, amik picit lassabban szívódnak fel, így elszigetelik az arcunkat a hidegtől. Ugyanezt a technikát használják azok is, akik fagyos folyókat úsznak át: jó vastagon zsíros krémmel kenik be a testüket.
Ügyeljünk az ajkaink védelmére is. Még jobban kiszáradhat egy kevés szélben is, ezért mindig hordjunk magunkkal szőlőzsírt vagy ajakápoló krémet.
Használjunk rendszeresen hidratáló testápolót azokon a területeken, amelyek ki vannak téve a hidegnek, tehát például a kézfejen. Ha a lábfejünk vagy a kezünk hajlamos kihűlni, akkor speciális, melegítő krémeket szerezzünk be a drogériákból. Ezek serkentik a vérkeringést, ezáltal növelik a melegség érzetét is a végtagokban.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A haj

” Ha van valami a világon ami nem tartós, az a tartó hullám” ( Kunze) …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük