Kezdőlap » Egészséges életmód » Hogyan ápoljuk a bőrünket télen?

Hogyan ápoljuk a bőrünket télen?

A hideg nyirkos idő nagyon megviseli bőrünket, ezért muszáj, hogy a téli hónapokban a kellőnél nagyobb figyelmet fordítsunk rá!
Nagyon kellemetlen lehet a száraz, kirepedezett, piros, viszkető bőr, de van rá megoldás, ha betartunk pár szabályt.
Fontos, hogy bőrünk minden egyes nap hidratálva legyen, erre tökéletesen megfelelő az átlagnál kicsivel zsírosabb testápolók, amit ha fürdés után használunk, kétszer olyan hatásos lesz, mert így azt is beszívja bőrünk! Bőrünk tisztítása közben, figyeljünk oda, hogy ne túlságosan radírozzuk le azt, mert ha túlzásba visszük, akkor bőrünk természetes hidratáltságát radírozzuk le! Néha megfeledkezünk róla, hogy télen jobban oda kell figyelnünk bőrünkre, és több védelmet kell neki nyújtani, ezért (is) ha kimegyünk, mindenképp alaposan öltözzünk fel, nyakunkat, arcunkat alaposan tekerjük körbe sállal, a sapkáról és a kesztyűről se feledkezzünk meg. Ha alkalmunk van rá, ne csak fürdés után, hanem minden kézmosás után is használjunk testápolót, így gyakrabban gondoskodhatunk testünk hidratálásról!
Ha érzékeny arcbőrrel rendelkezünk, akkor télen is nyugodtan, indulás előtt, arcunkat kenjük kisebb faktorú naptejjel, mert a nap ugyanúgy süthet még, és bocsájthat ki káros faktorokat! Ha sportolni szeretnénk, akkor ajánlatos nagyobb faktorú naptejet használni! Fontos a vitamin bevitel, ezek közül ilyenkor leginkább a D-vitaminról gondoskodjunk, hogy megkapja szervezetünk, mert télen sokkal kevesebb jut be természetes módon! Ha semmiféleképpen nem akar bőrünk javulni, akkor ajánlatos vele megkeresni egy szakorvost!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az avokádó szerepe az egészséges táplálkozásban

Az avokádó az egyik legnagyobb zsírtartalmú gyümölcs: egy közepes méretű avokádó körülbelül 400 kalóriát, és …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük