Kezdőlap » túrabakancs » Hogyan ápoljuk a túrabakancsot?

Hogyan ápoljuk a túrabakancsot?

Egy minőségi túrabakancs megvédi, és megfelelően alátámasztja lábunkat. Természetesen, hogy lábbelink élettartamát meghosszabbítsuk, ápolnunk kell.

A bakancs szárítása

Tömjük ki újságpapírral, és szárítsuk szobahőmérsékleten. Ne tegyük se fűtőtestre vagy annak közelébe, se szárítógépbe, mert tönkretehetjük a bakancsot.

Tisztítás

Ki kell vennünk a talpbetétet, a cipőfűzőt, valamint a talprészbe esetlegesen beleragadt kavicsokat. Langyos vízzel, kefével óvatosan tisztítsuk ki. Ha el akarjuk kerülni a lábszagot, a belső szövetrészt is takarítsuk.

A bőr kezelése

A kezelésre a legalkalmasabb anyag az olaj és a viasz. Kézzel, körkörös mozdulatokkal dörzsölje az anyagot a bőrbe. Ne hagyja ki se a lábbeli nyelvét, se a varratokat, de még a fűzőszemeket se.

Nubuk és szarvasbőr

A nubuk durva felületű bőr, nagyon hasonlít a szarvasbőrhöz.
Állapotának megőrzéséhez használjunk nubuk- vagy szarvasbőr-impregnálást. Ez megvédi a lábbelinket a szennyeződésektől és a nedvességtől.

Bőr és szintetikus keverékek

A bőr-textil kombinációból készült túrabakancsot szintén viasszal vagy olajjal kell kezelnünk, illetve textil-ápoló anyaggal kell befújnunk.

Gumicsizma

Bár gumicsizmákat már nem nagyon használunk túránál, azért még néha előfordul. Ezeket bőven elég vízzel és szappannal tisztítani, esetleg szilikonolajjal átkenni, hogy megőrizzük a rugalmasságát.

Remélhetőleg az a kis összefoglaló mindenkinek segítségére lesz abban, hogy megfelelően kezelhesse, ápolhassa szeretett lábbelijét, és ily módon meghosszabbítva élettartamát, még sokáig nem kell újat vennie.

Olcsó és kiváló minőségű túrabakancsot keresel?

Itt megtalálod: Sportfelszerelések.hu

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Túrabakancsok fajtái

A túrázók legfontosabb felszerelése a túrabakancs. Ezen nem érdemes spórolni, hiszen a túra sikeressége nagyban …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük