Kezdőlap » Divat és szépség » Hogyan ápoljuk a szemkörnyéki bőrt?

Hogyan ápoljuk a szemkörnyéki bőrt?

A szem környéke különleges ápolást igényel. Már egy alváshiányos éjszaka is nyomot hagyhat az érzékeny bőrön: reggelre sötét színű karikák alakulhatnak ki. A szem alatti karikák időnként mindenkinél előfordulnak, nem jelentenek okot arra, hogy szégyenkezzünk miattuk. Néhány módszer azonban segíthet abban, hogy megakadályozzuk a kialakulásukat.

Ugyan a sötét karikákat általában a kialvatlanság hozza elő, semmiképpen sem ez az egyetlen kiváltó ok. A karikák akkor is kialakulhatnak, ha az éjszakai pihenés időtartama megfelelő. A stressz, és az egészségtelen táplálkozás is hajlamosíthat a fáradt, karikás szemekre. Ahhoz, hogy egészségünket, és szépségünket megőrizzük, a megfelelő alvás mellett tehát a kiegyensúlyozott, egészséges étkezés, és a megfelelő stresszkezelés is fontos. A rendszeres testmozgás a friss levegőn szintén segíthet: javítja a vérkeringést, és serkenti az anyagcsere-folyamatokat.

A szem alatti karikák hatásos kezeléséhez nincs szükség gyógyszerekre, vagy szaktudásra. A segítség valószínűleg a konyhánkban megtalálható. A langyos teafilterek segíthetnek, ha néhány percre a csukott szemre tesszük őket: melegítik, és folyadékkal látják el a bőrt. Az uborkaszeletekkel is hasonló eredményt érhetünk el. Szintén hatásos a sötét karikák ellen, ha túrót teszünk a csukott szemhéjra – azonban figyeljünk arra, hogy ne tegyük ki a szemünket túlságosan alacsony hőmérsékletnek. A jégkockák tehát nem hatásosak a karikás szemre, sőt, akár a szem körüli érzékeny bőr károsodását okozhatják.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Tippek az otthoni hajfestéshez

A fodrász helyett sokan választják az otthoni hajfestést. Néhány dologra érdemes odafigyelni, hogy megfelelő eredményt …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük