Kezdőlap » Divat és szépség » Hogyan ápoljuk a hajunkat?

Hogyan ápoljuk a hajunkat?

A nőknél központi kérdés a haj kinézete és állapota, azonban manapság már a férfiak nagy százaléka is jelentős figyelmet fordít hajuk ápoltságára. Mindkét nemnél megfelelő törődére van szüksége a fejbőrnek és a hajkoronának, azonban a nők még kiemeltebb figyelmet érdemelnek ezen a téren. A nők haja sokkal dominánsabb szerepet tölt be a kinézetükben és a mindennapi életükben, a vonzerejükhöz nagyban hozzájárul és meghatározza azt.

Az első és legfontosabb hajápolási lépés a megfelelő sampon kiválasztása. Válasszunk olyan terméket, amely e hajtípusunknak megfelelő. A márkák között is jelentős eltérések lehetnek, lehet, hogy amelyik az egyik típusnál be vállt, az a másik márkával nem fog működni. Legyünk bátrak, kísérletezzünk és tapasztaljuk ki, hosszútávon melyik jó megoldás.

A második lépés a mosás utáni megfelelő ápolás, ez lehet balzsam vagy bármilyen utó ápoló. Ezek között is igen alaposan válogassunk, vegyük figyelembe hajunk színét és típusát, azt, hogy festve van e vagy természetes, duerolt vagy esetleg rendszeresen besütött vasalt e. A napi szinten formázott haj extra törődést igényel, amely elengedhetetlen a hosszú távú megfelelő ápoltsághoz.

A harmadik lépés, hogy rendszeresen látogassunk meg egy általunk nagyra becsült fodrászt, aki elvégzi az időszakonkénti egészségügyi hajvágást, tippekkel, tanácsokkal lát el és felméri hajunk jelenlegi állapotát. Évenként minimum egyszer tegyük ezt meg.

Hajunkat igyekezzünk ne túl sűrűn és ne is ritkán mosni, a sűrű tisztítás eredménye a zsírosabb fejbőr vagy akár a teljesen kiszáradt, egészségtelen fejbőr lehet. A kevés mosás pedig igénytelen külsővel ruház fel minket.

Sose hagyjuk hajunkat elhanyagolni, fordítsunk rá alapos figyelmet minden héten legalább kétszer.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Q10-koenzim: valóban hatékony az anti-aging csodaszer?

Az anti-aging kozmetikumok piacán a Q10-koenzimnek igazi csodatévő hatást tulajdonítanak – mennyire megalapozottak az ezzel …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük