Kezdőlap » Divat és szépség » Hogyan ápoljuk a hajunkat?

Hogyan ápoljuk a hajunkat?

Vannak szerencsés emberek, akiket a természet szép, dús hajjal áldott meg. Mivel azonban naponta ki van téve az időjárás viszontagságainak, a melegnek, a szélnek, vagy télen a hidegnek, nagy gondot kell fordítani az ápolására ha azt akarjuk, hogy szép is maradjon.
Nem is beszélve az olyanokról, akiknek nagy odafigyelést igényel, hogy szép hajuk legyen, mert ritkább, vagy vékony szálú így jobban töredezik.

Egyik legfontosabb tennivaló a tisztán tartás, de nem mindegy milyen sampont használunk. A kereskedelemben már nagyon sokféle létezik, száraz, zsíros, korpás, festett vagy erősen igénybe vett hajra.
Válasszunk mindig hajunknak megfelelő kímélő sampont.
Hajmosás után javasolt a balzsam használata, hosszú haj esetén pedig elengedhetetlen a pakolás. Nagyon jó balzsamokat és pakolásokat lehet kapni de nem szabad elfeledkezni a házi fortélyokról.
Ezek azért fontosak, mert természetes anyagokat tartalmaznak és nem roncsolják a hajat.
A szép, dús hajkorona egyik titka a fürjtojás. Tele van természetes vitaminokkal és aminosavakkal. Egy pakolás ami 15 percig tart, szinte csodákra képes. A haj fényesebb, selymesebb lesz és a töredezés is megszűnik. Elsősorban hosszú hajnál használják, de a rövidebbet csodásan széppé teszi.
Ilyen házi természetes ápoló még a ricinus olaj. Ennek az a hátránya hogy legalább 7 órát kell a pakolást alkalmazni. Ebben az esetben a legjobb megoldás az éjszakai kezelés.

Ezeken túlmenően megfelelő hajkefe választása is célszerű.
Védjük a nagy hidegtől télen, ahogy az erős napsütéstől is a nagy melegben.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen a praktikus ruhatár?

A praktikus öltözködésnek több oldalról is van értelme, pénztárcánkat kímélhetjük azzal, hogy nem ész nélkül …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük