Kezdőlap » Baba-mama » Hogyan altassuk el a gyermeket?

Hogyan altassuk el a gyermeket?

Az alvást a gyerekek többsége nem igazán kedveli és olykor csak nagy harcok árán sikerül, ha ez így van akkor megkeseríti mind a szülő, mind pedig a gyermek estéjét, amit megfelelő módon, akár kellemessé is tehetünk. Általában az elalvás elleni harcnak komoly oka van a háttérben. A gyermek fél elaludni, fél a rémisztő álmok visszatérésétől vagy magától a sötétségtől, hisz az alvást akaratlanul összekötik a sötétséggel.

Ezt érdemes kideríteni, hogy mitől van az, hogy nem szeretne aludni, hisz lehet, hogy egy őrzőfény megvásárlása megoldja a problémát, így tudja a gyermek, hogy ha alszik akkor is világos marad a szobájában. Ha az álmoktól fél arra segítséget jelent, ha lefekvéskor mi is odafekszünk melléjük, esetleg mesélünk nekik egy mesét addig, amíg elalszanak. A mesékkel fejlesszük a személyiségüket is, ezért érdemes olyan meséket kitalálni, amelynek a végén tanulság is van, és mindig szépek legyenek és a jó győzedelmeskedjen bennük ellenkező esetben szintén félelmet keltünk.

A rossz álmok kiváltó oka lehet, hogy olyan műsort néznek a tv-ben, mely nem az ő korosztályuknak való és ők még nehezen tudnak különbséget tenni a valóság és a fikció, kitalált történet között,ezért képesek elhinni a szörnyek, vámpírok létezését, melyet később beleszőnek álmukba. Ezért ne engedjük, hogy ők válasszák ki, milyen mesét néznek mindig ellenőrizzük mi megy a tv-ben, amikor a gyerekek odaülnek elé. Az elalvást tegyük kellemessé, közös élménnyé számukra, ha kell simogassuk őket, míg el nem alszanak így meg fogják szeretni azt.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Heten mint a gonoszok – a baba hetedik hónapja

A hetedik hónap nem olyan eseménydús, mint az előzőek. Sok újat most nem fog mutatni, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük