Kezdőlap » Hobbi » Hogyan álmodunk ?

Hogyan álmodunk ?

Álmaink többsége látszólag nem illik bele éber, tudatos helyzetünkbe, ezért felejtjük, vagyis megpróbáljuk elfojtani. Az álom közöl velünk valamit, amit mi többnyire nem akarunk vagy nem tudunk elfogadni a való életben. Egy megfejthetetlen álom olyan, mint egy kibetűzhetetlen levél. Minthogy az álomnyelv, az álomszimbolika minden korban és minden népnél változatlanul ugyanazt, ezért univerzális nyelvnek tekintjük ezt tárta fel és fejtette meg a modern álomkutatás.

Az alvás ellentéte az ébrenlét. Az ébren lévő ember, dolgozik, javakat szerez és megvédi önmagát. Alvás közben minden külső kényszertől megszabadulunk. Nem kell alkalmazkodnunk és nem kell megvédeni önmagunkat. Álmunkban érik el gondolataink és érzéseink a szubjektivitás legmagasabb fokát, hiszen az álmodó nem tűz ki célokat, amikor álmodik, így a tudatalattija előtérbe nyomulhat. Álmában az ember újra természeti lény lesz és visszatalál a saját kezdeteihez. Sokszor egy-egy álomnak nem tulajdonítunk sok jelentőséget, szinte átsiklunk rajta.

Azután hirtelen történik valami, amikor rájövünk, hogy álmunk erre figyelmeztetett. Ennek is sokféle lehetőség lehet. Vannak akik, megálmodnak valamit előre tehát jósló álmaik képződnek és vannak olyanok, akik álmukban látják meg a problémáik megoldásának lehetőségeit. Léteznek olyan gyakorlatok, amelyekkel megtanulhatjuk a tudatok álmodást, ez azonban kellő önfegyelmet és türelmet igényel. Ez a technika akkor jön jól, ha bizonyos szituációkat próbálunk újra elemezni, ilyenkor egyfajta hipnózist élünk át. Mi történt volna , ha……… ? Agyunk többre emlékszik, mint amennyit mi tulajdonképpen érzékelünk így képesek vagyunk olyanokat is felidézni, amire éber állapotban egyből rávágnánk, hogy ” nem emlékszem “.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mire használjuk a maradék csempetörmeléket?

Egy házfelújításnál, pláne házépítésnél nagyon sok csempetörmelék keletkezik, illetve egész maradék csempék is felgyűlhetnek a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük