Kezdőlap » Családi élet » Hogyan álmodjunk szépeket?

Hogyan álmodjunk szépeket?

Lefekvés előtt nem mindegy, hogy mit fogyasztunk, mert az ételek is italok igen csak befolyásolják az alvásunkat és az álmainkat is. Ahhoz, hogy kipihenten tudjunk ébredni, van pár tipp, ami hozzá segítheti az álmatlanság elkerülését. Ilyen a meleg tej, amit ízesíthetünk egy kis fahéjjal és így nem csak az íze lesz finomabb, de garantáltan szépen fogunk tőle aludni.

A nehéz ételeket fontos elkerülni, mert akkor biztosan nem tudunk majd aludni, mert az ilyen értelek megdolgoztatják az emésztőrendszert és így a szervezetünk nem tud nyugodtan pihenni, de mi se! Igyekezzünk olyan érteleket fogyasztani, amelyek könnyűek és triptofánt tartalmaznak ez az anyag vérbe jutva hozzá segít az alváshoz. Ilyet tartalmaz a tej is, szóval egy tál müzli vagy egy kis joghurt is megfelelő választás elalvás előtt.

Az italok közül nem jó a koffeint és alkoholt tartalmazó inni valók fogyasztása. Koffeinforrás a csokoládé, tea, energiaital és a kávé is. Tehát mindenképpen válasszuk meg, hogy mit viszünk be a szervezetünkbe, mivel a másnap reggeli bosszankodás, hogy „már megint nem pihentem ki magam”, az csak is a saját hibád. Az embernek minél jobban igyekeznie kéne az alvási igényel betartásáért, mert a nem megfelelő alvás idő alatt az agy a nem képes rendesen feltöltődni és ez hosszútávon rontja a koncentrációs képességünket és a memóriát. Nagyon fontos az egészséges ételek fogyasztása és a napi legalább 8 óra pihenés. Fontos még, hogy naponta mozogjunk is, így napvégére úgy elfáradunk, hogy pár perc és már alszunk is.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan kezdjük újra az exünkkel?

Amikor véget ér egy kapcsolat és ilyen vagy olyan okok miatt úgy döntünk, hogy szakítunk …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük