Kezdőlap » Családi élet » Hogyan állítsuk vissza a családi békét Karácsonyra.

Hogyan állítsuk vissza a családi békét Karácsonyra.

Bizonyára vannak olyan családok, ahol a rokonság valamely tagjai az év folyamán, vagy akár már régebben haragszanak egymásra. Vélt, vagy valós sérelmek alapján elkerülték egymás társaságát. Nagyon nehéz azoknak, akik ilyen helyzetben vannak, hiszen folyton azt érzik, hogy „Miért én kezdjem a békülést?”. A Karácsony, – a szeretet ünnepe – alkalmat ad mindenkinek a megbékélésre.
Itt léphet be a többi családtag, hogy megkönnyítse, elősegítse a találkozásokat, hogy azok kevésbé legyenek kínos jelenetek forrásai.

Már jó előre vegyük fel a kapcsolatot mindkét féllel és biztosítsunk arról mindenkit, hogy szándékaink szerint meg szeretnénk hívni az ünnepek alatt őket. Hívjuk meg egyenként egy kávéra, vagy uzsonnára a rokonokat és mondjuk el, hogy a másik családtaggal is jó kapcsolatot ápolunk, mivel szeretnénk, ha a család egyben maradna, nem lenne széthúzás. Hallgassuk meg a sérelmeket, és próbáljuk meg tárgyilagosan a másik családtag oldalát képviselni. Nem szabad elbagatelizálni a problémát, csak az élét kell csiszolgatni. Ha közeli családtagokról van szó, beszélgessünk arról az időről, amikor még nem létezett a konfliktus, amikor még szerető szülő, testvéri vagy unokatestvéri viszony állt fent. Mintha véletlenül a kezünkbe került volna a fényképalbum, a fotók nézegetésével idézzük fel a közös emlékeket. Térjünk ki arra, hogy minden problémát higgadtan meg lehet beszélni úgy, hogy a másik álláspontját is meghallgatjuk. A közös nevező nem csak a matematikában, de az emberek egymás közötti kapcsolatában is nagyon fontos tényező. Ha mindkét fél hajlandó egy kis kompromisszumra, akkor a megoldás szinte adja magát.

Karácsony a szeretet ünnepe! A világban annyi harc dúl, háborúk, forradalmak zajlanak. Ártatlan emberek szenvednek a gyűlölettől. Legyen a család a béke szigete, ahol minden ember a szerettei között feltöltődhet a hétköznapok szörnyűségeivel szemben. Segítsünk!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Válás gyermekszemmel

A válás intézménye kis hazánkban elfogadott, sőt megszokott jelenséggé vált. Évi 45 ezer regisztrált házasságkötésre …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük