Kezdőlap » Baba-mama » Hogyan állapíthatod meg, hogy milyen magas lesz a gyermeked?

Hogyan állapíthatod meg, hogy milyen magas lesz a gyermeked?

Téged is foglalkoztat a kérdés, hogy vajon mekkora lesz gyermeked ha felnő? Akkor ezt a cikket neked találták ki!

A legújabb kutatások szerint a felnőttkori magasság megmondható, ha a gyermek betöltötte második életévét.

A magasság kiszámítása igen egyszerű. Ha egy kétéves gyermeket megmérünk és az aktuális magasságát megszorozzuk kettővel, megkapjuk a várva várt eredményt. Vegyünk egy példát: ha kétévesen valaki 83 centiméter akkor felnőtt korában 166 centiméter lesz. Természetesen egy-két centiméter eltérések lehetnek, hiszen mérőszalagok között is vannak különbségek. Persze azt is figyelembe kell venni, hogy tudományról van szó, így ezzel a módszerrel sem lehet tökéletes választ adni a szülőket foglalkoztató nagy kérdésre, viszont egy körülbelüli választ azért mindenképpen ad.

A gyermek növekedési diagramjából is lehet következtetni, hogy felnőttként alacsony, átlagos vagy magas kategóriába fog tartozni. Ez szintén kétéves korban állapítható meg, hiszen egy ember növekedésének az üteme ekkorra stabilizálódik. A diagram szerint 50% alatt alacsony növésű gyermekre számíthatunk, 90% felett magas növésűre. Akik pedig 50% és 90% között helyezkednek el átlagos növésűek lesznek nagy valószínűséggel.

Döbbenetes következtetésekre juthatunk, ha összehasonlítjuk a gyermekkorban és a felnőttkorban kapott mérési eredményeket, akár a magasság szempontjából is.

A kutatók, szakértők véleménye szerint sok összefüggés van a kiskorban és felnőttkorban mért magasságok között, de semmi sem tökéletes, hiszen emberek vagyunk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Születés csodája

Egy nő életében a legnagyobb kihívást a szülés testesíti meg. Ez egy csodás és egyben …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük