Kezdőlap » Egészséges életmód » Hogyan alkalmazzuk a meditációt?

Hogyan alkalmazzuk a meditációt?

A meditálás békés percei a helyes relaxálásra, ellazulásra épülnek. Ha sikerült izmaid görcseit kiengedni, jöhet a gondolatok szabadon engedése. Ez a meditáció. Ellazult testben nem teszel mást, mint a légzésed ütemes váltakozását figyeled. Ahogy szép lassan ráirányítod belső szemed a levegő ki- és beáramlására, úgy kezded megérezni, hogy a zavaró, nehéz gondolatok hogyan távolodnak tőled. Ha sikerül a néha heves, kósza gondolatokat hagyni a “semmibe veszni”, sok gyakorlás után megtapasztalod, milyen a “most”-ban lenni, nem a múltban és nem a “félelmetes” jövőben.

A jó meditálásban érzed szíved és lélegzetvételed ritmusát, és érzed azt is, hogy nincs, ami zavarna. A tegnap elmúlt, a holnap még nincs itt – miért aggódnál? A gondjaid persze nem múlnak el attól, hogy alkalmanként meditálsz, viszont energiát gyűjthetsz általa az élet kihívásaihoz, a feladatokhoz, melyek mind a sorsod részei, és amiket teljesítened kell – akár tetszik, akár nem. A meditálás a semmittevés képessége. Ahogy a távozó rossz, negatív gondolatokat szabadon engeded, úgy tölt fel plusz energiával a pozitív képek előidézése.
A meditálás abban áll, hogy elvonulsz egy csendes helyre, ahol nem zavarhat senki és semmi. Kezdd a relaxálással, izmaid feszülésének elengedésével. A meditáló testhelyzet kényelmes, (általában) ülő állapot, egyenes gerinccel. Annyi a teendőd, hogy a lélegzetedre koncentrálsz: figyeled, ahogy beáramlik, majd kiáramlik. Be- és ki. Lazán, nem erőlködve, nem visszatartva, nem erősen kifújva. Csak természetesen – erre figyelj. A meditáció csak egy eszköz, annak viszont elég hatásos. Engedd meg magadnak, hogy ellazulhass. Tedd legalább hetente egyszer.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

B12-vitamin: segítség az anyagcsere számára

A B12-vitamin (kobalamin) egy koenzim. A vitamin többek között a folsavval együtt a csontvelőben képződő …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük