Kezdőlap » Egészséges életmód » Hogyan alkalmazzuk a takarításhoz az ecetet?

Hogyan alkalmazzuk a takarításhoz az ecetet?

A takarítás és a fertőtlenítés nagy fontosságúvá vált, viszont elég sok pénzt elvesz a család kasszájából, hiszen a tisztítószerek nem a legolcsóbbak és nem is biztos, hogy jó választás a legolcsóbbat megvásárolni. Vannak különféle háztartási praktikák, amelyekkel spórolhatunk.

Ilyen például a legtöbb mindenre alkalmazható ecet. Remek tisztítószernek és vízkőoldónak használható. Például mosáshoz is használhatjuk, így megspóroljuk a drága vízlágyítószereket és mégis rendkívül tiszta és vízkőmentes lesz a mosógépünk. Az öblítő adagolóba öntsük minden mosás alkalmával egy deciliter ecetet, nem kell félni nem lesz a ruha kellemetlen illatú tőle, sőt az ecet még jobban kihozza az öblítő illatát. Az ecet élénkíti a ruhák színét és semlegesíti a nem kívánt szagokat. Remekül használható akár előáztatásra is, hiszen jól oldja a ceruza, filctoll, és tinta okozta foltokat is.

Maradjunk a fürdőszobánál a hígítatlan 20 %-os ecet remekül használható vízkőoldásra is. Viszont mindig nyissunk ablakot mielőtt használni kezdjük, mert eléggé szúrós illata van és erős is. Öntsük rá a megtisztítani kívánt területre és hagyjuk állni majd egyszerűen csak öblítsük le, nincs szükség semmiféle súrolásra.

Remekül használható akár ablak pucolásra is, teljesen csíkmentes lesz az ablaküveg tőle nem kell órákig súrolni, hogy eltűnjenek a csíkok róla. A hűtő takarítására is megfelelő, hiszen eltünteti a nem kívánt szagokat magába szívja, így friss illatúvá válik a hűtő. Alkalmazhatjuk mosogatásnál az öblítő vízbe öntve is.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az avokádó szerepe az egészséges táplálkozásban

Az avokádó az egyik legnagyobb zsírtartalmú gyümölcs: egy közepes méretű avokádó körülbelül 400 kalóriát, és …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük