Kezdőlap » Egészséges életmód » Hogyan alkalmazzuk a kézmasszázst tobozmirigy kezeléséhez

Hogyan alkalmazzuk a kézmasszázst tobozmirigy kezeléséhez

Először is az egyik hüvelyujja körmét tegye a másik hüvelyujj körme alá egészen az ujj végén a tenyér felől,és kezdje le-föl mozgatni. Vigyázzon nehogy felsértse a bőrt a körme alatt. Azután fogja a hüvelykujját az első ujjperc és a köröm közötti területnél a másik hüvelykujja és a mutatóujja közé, s szorítsa meg erősen az ujjbegyét, úgy, hogy a nyomást a hüvelykujja széle fejtse ki.

Eredményesebben járhat el, ha segédeszközt alkalmaz, mint például egy masszőrrúd vagy bármilyen tárgyat , amivel erősebben tudja nyomni a reflexpontokat. Figyeljen arra, hogy az ujjbegye teljes területét lefedje a nyomást.

Majd a nyomást fenntartva, tegye a mutatóujját a hüvelykujj ellentétes oldalára közvetlenül a köröm alá, és masszírozza meg a köröm és a második ujjpercen és a hüvelykujj két szélén. Masszírozza meg ezután alaposan ezt az egész területet, különös tekintettel a hüvelykujj külső , köröm alatti részére. Ezzel a természet gyógyító erejét eljuttatja a hipofizisbe , a tobozmirigybe, az agyba és a fej többi zónájába. A tobozmirigy sok mindenért felelős .

Többek között sokan a 3. szemet is hozzá hasonlítják. Felelős meg a szervezetünkben a hormonokért és a melatonin termelésünkért , melyek nagyon fontosak az életben maradásunkhoz. Álmainkat is befolyásolja. Neki köszönhetjük megérzéseinket , spirituális fejlődésünket. Tobozmirigy funkciózavarának tulajdonítják a kialakuló alkoholizmust , izomgyengeséget, napfény okozta problémákat . Sajnos ennek a szervnek a daganatai cseppet sem ritkák.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Miért fontos a vas, és mennyit fogyasszunk naponta?

A vas számos élelmiszerben megtalálható, de általában csekély mennyiségben. A húsok, halak, zöld színű zöldségek, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük