Kezdőlap » Kert » Hogyan alkalmazzuk a chí-t a kertben ?

Hogyan alkalmazzuk a chí-t a kertben ?

Ide naponta belépünk, látogatók, postás és szállítók járnak át rajta, ez köti össze a privát területet a külvilággal, és egyben el is választja. Ez a “névjegykártya”, ott mutatjuk meg magunkat lakótársainknak, és nem utolsó sorban, az előkertben “töltődünk” fel energiával, amely elkísér bennünket. Nem kell nyílegyenesen lennie az útnak, ez annyira felgyorsítja az ott folyó chít, hogy a bejáratot egyenesen “tűz” alá veszi és unalmasnak hat.

Nyitottabb, világosabb és barátságosabb lesz az út, ha lemondunk a magas fákról vagy cserjékről, és ha sötétedéskor jól kivilágítjuk az utat. Az út ne vezessen közvetlenül egy utcai fához vagy lámpához, mert ez az optikai akadály csökkentené az ember “lendületét”. A szeméttároló legyen oldalt, a telek határnál, az utca közelében. Így elkerülhető, hogy mindenki, aki bejön, az a “hajósodrásban” a terhelt, “szennyezett” energiát ismét magával vigye a házba.

A kertek egyértelműen jeleznie kell, hogy hol kezdődik a privát szféra. Emögött az az ősrégi igény áll, hogy akkor érezzük jól magunkat, ha védve vagyunk. A házból kilépve a telekhatárok mentén “oldalvédelem” kelt megnyugtató érzést, azaz a háztól oldalra, egészen az utcáig szükség van növényzetre, falakra, kerítésekre. Természetesen az utca felé is világos határokat kel teremteni, legyen az egy sövény, egy szép kerítés vagy egy odaillő, alacsony fal kapuval. A kilátás előrefelé legyen szabad, hogy a lakók pusztán a védelem iránti igényük miatt ne veszítsék el a “távolbalátás”, a “játékteret”.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A kötözés és hajtásnevelés

A szőlő hajtásait megfelelő támasz mellett kötözéssel vagy huzalok közé igazítva neveljük. A támasz nélküli …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük