Kezdőlap » Családi élet » Hogyan alkalmazkodjunk az iskola kezdés bonyodalmaihoz?

Hogyan alkalmazkodjunk az iskola kezdés bonyodalmaihoz?

Egy végzős diákra sokkal több izgalom vár az iskolakezdéssel. Szembe kell nézni az utazás viszontagságaival, mert nem mindenki talál otthonához közeli továbbtanulási lehetőséget. Több kilométerre a választott szakközépiskola vagy a felsőfokú oktatási központ, amire nyár elején jelentkezett. Majd kiugrik, a szíve amint belép az épületbe és elé tárul egy idegen környezet. Az osztályterem megtalálása is kihívó feladat a sok-sok ajtó mögött. Korán érkezik, hogy az elsők között keressen ülőhelyet magának. Kíváncsi tekintettel végig pásztázza a leendő osztálytársak megjelenését.

S amikor megszólal a csengő ereiben felgyorsul a véráramlás, mert belép a tanár, akit még sosem látott mégis ő lesz az-az ember, akire a következő évben számíthat. Bemutatkozás után csodás percek következnek. Eldől ki-kinek lesz barátja, ki utazik ugyan azzal a járattal. A lehetőségek tárháza millió apró részletet tartalmaz és nem könnyű eligazodni folyosóján.

Felmerül elméjében a kérdés, vajon jó irányt választott? Valóban ott tart, ahol lenni szeretne, s jövőjét erre alapozhatja? A bizonytalanság az ismeretlennel való ismerkedés számtalan hasonló kérdést von, maga után s a választ később kaphatja meg. A legfontosabb beilleszkedni egy idegen társadalomba, helyet találni önmagának s nem utolsó sorban új barátokra lelni. Mi szülők, már háttérből irányíthatjuk sorsuk menetét, mert az ő döntése, amit értésünkre adott és kitart mellette. Segítséget, szeretetet vár apait, anyait, mert kapcsolatuk rányomja bélyegét tanulmányira és pontosan tudják, milyenek akarnak lenni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan öltöztessük gyermekeinket?

A szülők saját ízlés szerint öltöztetik gyermekeiket. A férfiak inkább a sportosabb ruhákat kedvelik, míg …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük