Kezdőlap » Internet » Hogyan alakult ki a kereső optimalizálás?

Hogyan alakult ki a kereső optimalizálás?

Amióta internet az internet, és amióta létrehozták az első honlapokat, az összes honlap tulajdonos arra törekszik, hogy az ő honlapjára kattintsanak át a legtöbben. Ez teljesen érthető, hiszen a legtöbb honlap profit orientáltan lett létrehozva, tehát az a lényege, hogy a tulajdonosnak, minél több bevételt hozzon, ehhez pedig arra van szükség, hogy a honlapot a lehető legtöbb ember látogassa meg naponta.

Ezáltal ugyanis nem csak nő a valószínűsége egy esetleges termék, vagy szolgáltatás megvásárlására, de a napi szintű látogatók száma befolyásolja a honlap értékét is. Minél többen nézik meg egy nap alatt, annál nagyobb lesz az oldal értéke.
Az első kereső motorok mint például az Altavista megjelenésével az embereknek muszáj volt olyan szövegeket megalkotni, melyek kulcsszó gazdagok, hogy a kereső minél előrébb helyezze az oldalt.

Azonban jött a Google és egy teljesen más algoritmus szerint rendezte az oldalakat. Emiatt a honlapszerkesztők, webmesterek, tulajdonosok egyre inkább szakértővé váltak abban, hogyan lehet jobb eredmény elérni a keresőkben, el tudták érni, hogy bizonyos módszerekkel egyes oldalakat, hamarabb jelenít meg a találati listán mint más oldalakat. És mivel egyre újabb és újabb algoritmusok jelentek meg, az emberek úgy tanultak utána, hogyan lehet újabb és újabb módszereket alkalmazni, hogy a meglévő oldalakat előrébb helyezze, vagy a már jó találati helyen lévő oldalt legelöl tartsa. A kereső optimalizálás azért alakult ki, mert fontos volt az embereknek, hogy az általuk kezelt honlapok minél jobb pozíciókban jelenjenek meg, mert evidens, hogy minél előrébb van egy honlap, annál nagyobb a valószínűsége, hogy arra fognak kattintani az emberek.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan keressünk állást az interneten?

Amint eldöntik az emberek, hogy dolgozni szeretnének bizonyos tényezők miatt, mint például a pénzhiány azonnal …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük