Kezdőlap » Zene » Hogyan alakult ki az Acid stílus

Hogyan alakult ki az Acid stílus

Ha az acid kultúra gyökereit keressük, azt hiszem ismét mélyre kell ásnunk, egészen a hatvanas évekig… A pszichedéliával átitatott acid kultusz nem elektromos zenés kiváltság, az első szálak a fejtágítós rock oldalon jelentek meg.
A lázadó, új utak után kutató hippik valószínűleg a háborúzó USA-ból legalább mentálisan menekültek volna. A hatvanas években új szelek kezdtek fújni és San Franciscoból friss politikai, társadalmi és kulturális ideák keltek szárnyra. 1967 januárjában sok, – fiatalokat magába tömörítő – csoportosulás egy nagy összejövetelre gyűlt össze a San Franciscoban található Golden Gate Park -ban. Még 1967 nyarán, a városban megrendezett Summer Of Love sem szólt mástól hangos. A hatvanas években futó drogkísérletek, Acid tesztek és a fejtágító zenék tehát jó negyven évvel ezelőtt megalapozták a mai e-zenei kultúrát.
Néhány évet átugorva a disco lázban úszó kései hetvenes évek neonfényes ifjúsága a nyolcvanas évek elejére új irányzatok után kutakodva szép lassan felfedezi, hogy a soktagú funk és pop zenekarokban a háttérbe szoruló szintetizátor használat talán több szerepet is kaphatna. A szinti ipar fellendülése és az egyre bővülő elektronikus lehetőségek vonzóak a fiatal művészek számára, akik idővel ki is alakítják a keserédes nyolcvanas-évek hangzását. 1982 tájékán, a discos vonatozás és robotimitálás idején a Roland cég megkísérelt egy alternatívát kínálni az önmegvalósító vagy éppenséggel gyakorló zenekarok tagjainak. A chicagói Acid house néhány év alatt globális következményeket produkált a zenei szcénán.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készül a bakelit lemez?

A bakelit pontosabban a vinyl -lemezek rajongóinak száma egyre növekszik a zenerajongók, gyűjtők és Dj-k …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük