Kezdőlap » Divat és szépség » Hogyan alakult ki a hajfestés?

Hogyan alakult ki a hajfestés?

Manapság egyszerűen, és ráadásul rendkívül gyorsan be tudják festeni a hajunkat a legprofibb fodrászok, vagy akár mi magunknak is otthon, ha ügyesek vagyunk.
Sokan talán nem is gondolnánk, hogy a nők már az idők kezdetétől fogva festik a hajukat, csak régebben éppen nem ugyanolyan szereket használtak mint ma, hanem természetes alapanyagúakat. A régi korokban természetes alapanyagokból, növényekből készítettek olyan főzeteket, melyek bevonták, vagy megváltoztatták a haj színét. Természetesen ezek korántsem voltak olyan hatásosak, és tartósak mint a mai szerek, azonban a most használt hajfestékekről pedig azt mondhatjuk el a régen használt módszerekkel szemben, hogy nem túl egészségesek.
Napjainkban rengeteg nő festi a haját, és egy brit kutatás arról számolt be, hogy a festett hajú nők nagy százalékban nem is emlékszenek már az eredeti hajszínükre. Azon nők 28%-a, akik már régóta festik a hajukat, nem emlékeznek pontosan eredeti hajszínükre, 6%-ban pedig egyáltalán nem tudják milyen is volt hajuk.
Ez a kutatás azt is jól kimutatta, hogy azok a nők, akik rendszeresen festik a hajukat, maximum nyolc hetet várnak az újabb fodrászkodásig. A legtöbb hajszín, melyet a vendégek igénybe vesznek a szépségipari szalonokban, az a barnából szőkébe való átváltoztatás. Szintén statisztikán alapuló tény, hogy azok a nők, akiknek az alap hajszínük vörös, ritkán festetik át egy másik színre a hajukat. Arról nem tudni, hogy a fodrászoknak van e valamilyen bevett szokásuk a hajfestést illetően, illetve hogy ők maguknak festik, vagy egyáltalán nem festik a hajukat.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Alap sminkkészlet, VEDD :)

Amikor egy kislány elkezd hölggyé válni, elkezd élénken érdeklődni a téma iránt, ez természetes, hisz …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük