Kezdőlap » Film » Hogyan alakult Hulk története a filmvásznon?

Hogyan alakult Hulk története a filmvásznon?

A Marvel Comics képregények közül sokak kedvence a nagy zöld szörny figura, mely akkor jön elő, hogyha a genetikus szuperhős dühbe gurul. Ennek örömére a Marvel Studios meg is filmesítette Hulk történetét, összesen két alkalommal, így azok is megismerkedhettek a zöld óriással, akik korábban nem hallottak volna még róla.
A hihetetlen Hulk című mozifilm 2008-ban került a mozikba világszerte. Hulk, azaz Bruce Banner szerepében Edward Nortont láthatjuk az alkotásban, de mellette a filmben olyan színészek tűnnek még fel, mint Liv Tyler, vagy William Hurt. A film fő gonosza Emil Blonsky -akit Tim Roth alakít-, a Förtelemnek nevezett gonosztevő. A történet szerint Bruce Banner azért menekül mindenki elől, mert szeretné megtalálni a gyógyírt, mely megszüntetné tomboló képmását, Hulkot. Azonban méltó ellenfele adódik Emil Blonsky személyében, akinek a testébe ugyanolyan gamma sugarakat juttatnak, mint Bannernek- így még veszélyesebbé válik. Ahhoz, hogy Banner le tudja győzni ellenfelét, meg kell barátkoznia Hulkkal, és engednie kell az átalakulásnak.
A Marvel Studios a 2003-as Hulk című film megjelentetése után már gondolkodott a következő részen. A hihetetlen Hulk című filmet úgy igyekeztek megalkotni, hogy minden –az előző filmhez kapcsolódó- szálat elvarrjanak, és így teljes egésszé tegyék a történetet. Ez többé-kevésbé sikerült is, a visszajelzések sokkal jobbak lettek mint a 2003-as film esetében, melynek viszonylag negatív visszhangja volt.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A másik nő (Love and Other Impossible Pursuits)

A másik nő című film 2009-ben készült, dráma. Főszereplők: Natalie Portman (Emilia Greenleaf) Scott Cohen …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük