Kezdőlap » Étel » Hogyan alakult a Happy Meal sikertörténete?

Hogyan alakult a Happy Meal sikertörténete?

A napjainkban is ismert McDonald’s-ban kapható menük közül máig az egyik legnépszerűbb, és legtöbbet vásárolt menü a Happy Meal.
A Happy Meal sikertörténete nagyon régen kezdődött, egészen pontosan 1977-ben, és egy Dick Brams nevű férfihez köthető. Dick Brams a vállalat egyik regionális reklámigazgatója volt, aki kitalálta az egész ötletet. Elgondolása azon alapult, hogy a már meglévő bohócfigura, Ronald McDonald miatt a cirkusz világa, és az étterem között párhuzamot lehetett vonni, így azt gondolta, nem lenne rossz ötlet a gyerekeknek egy újabb dologgal kedveskedni. A szokásos papírzacskó helyett a hamburgert, a sült krumplit, és a kólát belecsomagolta először egy cirkuszkocsi alakú dobozba. A későbbiekben olyan témájú dobozokat választott, melyekből végül a gyerekek egy teljes cirkuszi vonatot össze tudtak építeni. Persze az ötlet hamar megnyert minden gyermeket, ezért gyorsan bevezették ezt a fajta csomagolási módszert a többi étteremben is.
Az, hogy játékot adtak a Happy Meal menü ételei mellé, csak később alakult ki, ahogyan maga a menü neve is. Természetesen a mai Happy Meal menü már jóval másképp néz ki mind összetételében, mind pedig csomagolásában, mint az alap ötlet, azonban a sztori kiindulása kétségtelenül innen eredeztethető. Napjainkban a Happy Meal menühöz a gyerekek számára egészséges ételeket is lehet választani a klasszikus hamburgerek mellett, és ehhez kapnak egy olyan játékot is, melynek rendszerint valamilyen vicces funkciója van.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Szedres túrókrém-kehely

Ha nyáron valamilyen gyors desszertre vágyunk, kiváló választás lehet ez a túrós, savanykás ízű pohárkrém. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük