Kezdőlap » Karrier » Hogyan alakul ki az imázs?

Hogyan alakul ki az imázs?

Bármit is akarunk csinálni, létrehozni egy új céget, Youtube sztárrá válni, vagy egyszerűen, csak olyan emberré, aki csinálni akar valamit, amivel be akar kerülni, vagy ha nem is akar, de akaratlanul is belekerül a köztudatba, akkor kikerülhetetlen, hogy az emberek véleményt alkossanak róla. Ennek az a velejárója, hogy valakinek pozitív, és van akiben negatív vélemény alakul ki arról amit csinálunk, amivel bekerültünk a köztudatba.

A negatív vélemény, kritika akkor is kialakulhat valakiben, ha az a valaki nem is utál minket, lehet, hogy éppen nem is érdekli, hogy mi az amit csinálnunk, de benne akkora nagy az irigység, hogy elveszi a józan eszét, elveszti az ítélőképességét, és már csak azért is elkezd minket utálni, nem szeretni, rossz színben feltüntetni, miközben lehet, hogy éppen semmiféle véleménye nincs rólunk. Az imázs kialakulása egy egy elengedhetetlen folyamat, bármit is csinálunk.

Ez kialakul, nincs mit tenni. Igazából ezt nagyon sok tényező befolyásolja. Az arculat, a stílus, megjelenés, az, hogyan beszélünk, hogyan viszonyulunk másokhoz, hogyan kommunikálunk le valamit stb. Ezek mind mind apró befolyásoló tényező az imázs kialakulásának, és mivel mindenképp ki fog alakulni valamilyen vélemény az emberek fejében, így a mi hozzá állásunkon, és a mi viselkedésünkön múlik az, hogy ez a vélemény negatív, vagy pozitív lesz. Ezt ugyanis mások át fogják adni az ismerőseknek, és mi akkor járunk a legjobban, ha minél több emberben pozitív vélemény alakul ki, amit még több embernek lesz képes átadni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A fiatal munkavállaló

Diákok tízezrei járnak nyáron dolgozni, valamilyen diákmunka program, vagy iskolaszövetkezet keretein belül. Vannak, akik csak …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük