Kezdőlap » Betegségek » Hogyan alakul ki az ikerterhesség?

Hogyan alakul ki az ikerterhesség?

A terhességnél megkülönböztetünk egy magzat vagy akár több magzat fejlődését. Ha nem egy, hanem több magzat fejlődik ikerterhességről beszélünk. Az ikerterhességnél általában két magzat fejlődik, de vannak esetek amikor, három vagy annál több magzat is fejlődik. Az egypetéjű ikrek szinte teljesen egyformák, szemük színe, hajuk színe, és nemük is megegyező. Kétpetéjű ikrek csak annyira hasonlítanak egymásra, mint két testvér és akár nemük is lehet különböző.
Az ikerterhesség kialakulása akár örökletességhez is visszavezethető, a tudomány megállapítása szerint a férfiak a hordozók, ha az ő családjukban előfordulnak ikrek, akkor valószínű, hogy ikerterhesség fog kialakulni.
Az ikerterhesség bebizonyításához ultrahang vizsgálat szükséges, általában már korán felismerhető az ikerterhesség.
Az ikerterhességnél gyakran van szükség méhszájzáró műtétre és hosszabb kórházi megfigyelésre. Az ikerterhességeknél sokkal fontosabb az orvos utasításának betartása. Általában ágynyugalom és több vitamin szedése javasolt. A 24. héttől a terhes nők nagy részét kórházi megfigyelésre bent tartják. Az ikerterhességek nagy része nem tart 40. hétig általában 24. héten vagy a 28. héten születnek meg az ikrek. A szülés lefolyhat akár természetes módon is, de nagy a valószínűsége a császármetszéssel való világra hozatalnak. Az anya gyógyulása ugyanolyan módon és ütemben történik, mint az egy gyermek születése után. A gyermekek a koraszülést követően még kórházban maradnak tovább, de a mai orvostudomány fejlettségének köszönhetően jó esélyük van az életben maradásra.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Szemölcs

Sokan halhattunk vagy akár megtapasztalhattuk a testünk bármilyen részén a szemölcs jelenlétét . Ez a …

1 hozzászólás

  1. “a tudomány megállapítása szerint a férfiak a hordozók, ha az ő családjukban előfordulnak ikrek, akkor valószínű, hogy ikerterhesség fog kialakulni”: ezt úgy kell rtelmezni, hogy ezen férfiak lányinál nagyobb az ikerterhesség kialakulásának valószínűsége?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük