Kezdőlap » Betegségek » Hogyan alakul ki az allergia?

Hogyan alakul ki az allergia?

Az, hogy egészen konkrétan mitől, és hogyan alakul ki az allergiás betegség, nincs pontos információ egyelőre az orvostudományban, viszont egyes körülmények kapcsán bizonyítékot nyert, hogy hatásuk van a szervezet és az immunrendszer túlzott reagálásának kialakulásában.
Azaz, van néhány olyan körülmény, mely hosszú távon hozzájárulhat ahhoz, hogy egy személynél allergia, vagyis túlérzékenység alakuljon ki bizonyos anyagokkal szemben. Nagyon gyakori ok például az, amikor valaki rendszeresen dohányzik a családban, hiszen a passzív dohányzás is hozzájárulhat különböző betegségek, többek között az allergia és az asztma kialakulásához is. Szintén hajlamosító tényező lehet az, ha háziállatokat tartunk a lakáson belül. Ami az otthon tisztaságát, és a mindennapos környezetet illeti, a penész, a túl zárt, esetleg párás helyiségek, valamint a nem megfelelő tisztaság és a levegő szennyezettsége is növelheti az allergia kialakulásának lehetőségét.
Ezeken kívül előfordulhat az is, hogy egyfajta genetikai hajlam miatt alakul ki a szervezetben allergia. Természetesen mindezen körülmények megléte még nem jelenti egyenesen azt, hogy az illető allergiás lesz, azonban ezen tényezők megsokszorozhatják az esélyét az allergiás reakciók, majd később az allergia kialakulásának. Mindezen felül beszélhetünk veleszületett allergiáról, és kialakult allergiáról is. A korábban említett befolyásoló körülmények gyakrabban okoznak olyan allergiát, mely az évek során alakul ki, míg a genetikai hajlam gyakran veleszületett allergiát okoz.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az anorexiáról

Sajnos egyre fiatalabb korosztályt fertőz ez a betegség, és nem csak lányok eshetnek áldozatul. Az …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük