Kezdőlap » Betegségek » Hogyan alakul ki a lumbágó?

Hogyan alakul ki a lumbágó?

A lumbágó, más néven hexenschuss, egy igen fájdalmas ízületi betegség. Gyorsan jelentkező, nagyon erős fájdalom hasít a deréktájba (keresztcsont, derék), majd az egyik végtagba. Két formája van a betegségnek, az egyik heveny forma, itt hirtelen következik be egy mozdulatnál, például nehéz tárgy felemelésénél vagy lehajolásnál, az illető nem tud, vagy nem mer kiegyenesedni az erős, szúró, nyilalló fájdalomtól. Okozója lehet a huzat, amikor a deréktájon a tartós, nagyfokú lehűlés miatt az izmok összehúzódnak. Azon a helyen jól kitapintható csomó keletkezik. Ha nem nagyon komoly a helyzet, akkor nem kell azonnal orvoshoz fordulni, mert segíthetnek illóolajokat tartalmazó hidratáló krémek, amit körülbelül negyed ...

A lumbágó, más néven hexenschuss, egy igen fájdalmas ízületi betegség. Gyorsan jelentkező, nagyon erős fájdalom hasít a deréktájba (keresztcsont, derék), majd az egyik végtagba.
Két formája van a betegségnek, az egyik heveny forma, itt hirtelen következik be egy mozdulatnál, például nehéz tárgy felemelésénél vagy lehajolásnál, az illető nem tud, vagy nem mer kiegyenesedni az erős, szúró, nyilalló fájdalomtól. Okozója lehet a huzat, amikor a deréktájon a tartós, nagyfokú lehűlés miatt az izmok összehúzódnak. Azon a helyen jól kitapintható csomó keletkezik. Ha nem nagyon komoly a helyzet, akkor nem kell azonnal orvoshoz fordulni, mert segíthetnek illóolajokat tartalmazó hidratáló krémek, amit körülbelül negyed óráig masszírozzunk a fájó részbe. A krémek, és főleg a masszírozó mozdulatok részben feloldják a csomót, ezáltal a vérkeringés újra normálissá válik, majd a maradék csomót a vérkeringés teljesen eltünteti.
Derékfájás lehet attól is,ha nem megfelelően ülünk, testtartásunk merev, vagy „félreülünk”, a gerincoszlop nem támasztja alá a derekat, ezért begörcsöl. Krónikus derékfájás lehet artidia(ízületi reumatikus) gyulladástól vagy csontritkulástól.
Csontritkulás miatti derékfájdalom esetén ásványi anyagokat, és vitaminokat szedjünk, amelyek lassan, de biztosan segítenek a csontritkulás kezdet fázisaiban, esetleg teljes felépülésében. Lehetőleg olyan természetes gyógyszereket, amiben mész van, mint a magnézium, a mangán, C- és D-vitaminok. Természetes fájdalomcsillapító a fűzfakéreg, amely az aszpirin csillapító hatásával egyenértékű, csak természetes anyagokat tartalmaz.
Kiváló gyulladásgátló az összes omega 3-t tartalmazó élelmiszer is, mint például a halfélék, vagy tabletta formájában a halolaj.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen az a kontakt ekcéma ?

Az ekcéma különböző típusai között elsőként a kontakt ekcémát kell említenünk, amely az ún. civilizációs ...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.