Kezdőlap » Betegségek » Hogyan alakul ki a lábszárfekély?

Hogyan alakul ki a lábszárfekély?

Sajnos úgy, mint évekkel ezelőtt a mai világban is sokak számára ismerős a lábszárfekély fogalma, vagy önmaga érintett, vagy valamelyik családtagja veszélyeztetett. A lábszárfekély azért lép fel, mert a szervezetnek véna problémái vannak, így a vénák nem megfelelő működése lábszár és bokaduzzanatot okozhat. Ez azt eredményezi, hogy a bőr károsodik, elszíneződik, általában barnás színárnyalatot vesz fel és jóval sérülékenyebbé válik mint az egészséges bőr. Ha seb alakul ki ezen a területen az igencsak súlyosnak mondható, hiszen ez a seb, a lábszárfekély rendkívül nehezen és hosszadalmasan gyógyítható csak meg. Az esetek többségében időseknél alakul ki és a nőknél többször megfigyelhető, mint a férfiaknál.

A lábszárfekély tünetei igen egyértelműek, a bőr elvékonyodik, kékes-barnás színt vesz fel, majd kisebb sebek alakulnak ki a területen, amelyek mérete megnő. A seb környékén vörös a bőr, e a seb pedig igen fájdalmas.

Nagyon fontos, hogy a lábszárfekélyt minél előbb megfelelően kell kezelni és amíg tart, addig sokkal jobban ügyelni a higiéniára, mivel a seben keresztül könnyen bejut a szervezetbe baktérium vagy gomba, amely akár a csontot is elérheti és komoly szövődményekkel járhat.

kezelésében fontos szerepe van a vér áramlásának segítésében: kompressziós harisnyát kell viselni, tilos sokat állni és ülni, inkább javasolt a séta vagy a fekvés. Fekvő helyzetben a lábat fel kell polcolni, a vér áramlását elősegíthetjük kívülről és belülről is gyógynövényekből készült főzetekkel.

A lábszárfekély kialakulása esetén javasolt orvos felkeresése, aki akár gyógyszerekkel, akár jó tanácsokkal, tippekkel elősegítheti a mielőbbi gyógyulást.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen betegségek állhatnak a szokatlanul sűrű hasfájás mögött?

Szinte az a legsűrűbben előforduló fájdalom, amit nagyon sok minden kiválthat, nem minden esetben betegség …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük